Vali Taşkesen onuruna veda yemeği düzenlendi

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat Belediyesi’nin ortaklığında, Vali Mustafa Taşkesen için veda yemeği düzenlendi.21 Mayıs'ta yayınlanan kararnameyle Mardin Valisi olarak atanan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen onuruna veda yemeği düzenlendi....

Google Haberlere Abone ol
Vali Taşkesen onuruna veda yemeği düzenlendi

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ile Tokat Belediyesi’nin ortaklığında, Vali Mustafa Taşkesen için veda yemeği düzenlendi.

21 Mayıs'ta yayınlanan kararnameyle Mardin Valisi olarak atanan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen onuruna veda yemeği düzenlendi. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) ile Tokat Belediyesi’nin ortaklığında, İşeri Petrol’de düzenlenen yemeğe; Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, Tokat Milletvekilli Zeyid Aslan, Tokat Milletvekilli Şükrü Ayalan, Tokat Milletvekilli Dilek Yüksel, Tokat Milletvekilli Reşat Doğru, Tokat Garnizon Komutanı Hacı İlbaş, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Adalı, Gaziosmapaşa Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, Baro Başkanı Faruk Bostancı ile birlikte, birçok bürokrat, sivil toplum örgütü yöneticisi, medya çalışanları ve vatandaş katıldı.

Yemeğe ev sahipliği yapan Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arat, veda konuşmasında; Vali Mustafa Taşkesen’in tayin edilmesinin çok erken bir karar olduğuna vurgu yaptı. Başkan Arat; “Alınmış olan karar sonuçta kararname hükmü olduğundan, bu kararı sorgulama, eleştirme ya da düzeltme talep etme gibi bir hakkımızın olmadığını biliyor olsak da, burada, bu vesileyle bir takım serzenişimizi de dile getirmek istiyorum. Yaklaşık 22 ay kadar önce Sayın Mustafa Taşkesen beyefendi ilimize vali olarak atandı. Bu 22 aylık süre içerisinde doğal olarak 600 bin nüfuslu bir şehri tanımaya, kişilerle ve kurumlarla irtibat kurarak onları anlamaya, İlimize özel yapıları öğrenmeye, tanıdıktan ve öğrendikten sonra da ilimizin kalkınması ve gelişmesi adına bir takım projeleri hayata geçirmeye, ilimizin handikapları konusunda çözümler üretecek çalışmaları başlatmak üzere harekete geçti ki; bir de baktık Tokat Valiliği görevi sona ermiş ve başka bir ile atanmış” dedi.

Yemeğe ev sahipliği yapan diğer bir isim olan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise yaptığı konuşmasında, Vali Taşkesen’in yapacağı güzel hizmetlere, memleketin bir başka vilayetinde devam edeceğine inandığını ifade etti. Başkan Eroğlu; “Bu akşam burada bir veda yemeğindeyiz. Değerli Valimiz Mustafa Taşkesen Bey’in tayinleriyle ilgili ve Tokat’ımızdaki görevinin artık son günlerine geldiği bu günlerde bizler bir yemek yiyerek, sizlerle birlikte değerli valimize bu güzel programı tertip etmek için bugün buradayız. Tabi her bir veda bir taraftan bir son olmakla beraber, diğer taraftan da başka bir başlangıç demek. Sayın Valimiz muhakkak ki Tokattaki hizmetlerine bir hafta sonra son verecekler ama, başka bir yerde, memleketimizin başka bir güzel şehrinde, yine bu memleket için yine güzel hizmetler yapacağına canı yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Gecede son konuşmayı yapan isim ise Vali Mustafa Taşkesen oldu. Tokat’ı “Ceddimizin hizmet bırakmakta yarıştığı, kadim kültüre sahip bir vilayet” olarak tasvir eden Vali Taşkesen; “Biz devlet memurlarının kaderi. Böyle bir anlamda kaplumbağa gibi, evimiz sırtımızda, 2-3 yılda bir dolaşıyoruz. Bir şairin de ifade ettiği gibi; ‘Her gidişte bin bir pişmanlık, bin bir umut vardır.’ Biz şu sularda o pişmanlıkları yaşıyoruz. Ama inşallah yeni vilayetimize gittiğimizde, yeni hizmet etme şevkiyle, ihtiyacıyla, aşkıyla; yeniden bin bir umut dolu hale geleceğiz diye düşünüyorum. Doğrusunu isterseniz bugün öyle çok veda yemeğindeymişim gibi hissetmiyorum. Bu yemeği biraz erkene aldık. Bunun sebeplerinden birisi o olsa gerek. En az bir hafta daha inşallah buralardayız. Hem hizmet etmeye, hem de veda turları yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında Vali Taşkesen’e 22 ay boyunca görev yaptığı Tokat’ı hatırlatacak hediyeler takdim edildi.

CİHAN

Yorumlar