Vali Savaş: İnsanlığın ahlâkta zirve noktası Efendimiz

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, insanlığın ahlâkta zirve noktası olan Fahr–i Kâinat Hz.

Google Haberlere Abone ol
Vali Savaş: İnsanlığın ahlâkta zirve noktası Efendimiz

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, insanlığın ahlâkta zirve noktası olan Fahr–i Kâinat Hz. Muhammed (SAV)'i tanıyarak, kendi ahlâkımızı ona yaklaştırma gayreti içinde Kutlu Doğum Haftası’nı vesile bilmemiz gerektiğini söyledi. "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet"’ temalı Kutlu Doğum Haftası, 14 Nisan 2014 Pazartesi başlıyor. İl Müftüsü Sinan Cihan, konuyla ilgili olarak müftü yardımcılarıyla birlikte Savaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Savaş, “İnsanlığın ahlâkta zirve noktası olan Peygamber Efendimiz (SAV)'i tanıyarak kendi ahlâkımızı ona yaklaştırma gayreti içinde bu günleri vesile bilmemiz gerekir. Bugün yaşadığımız sıkıntıların bir kısmı, aslında bizim toplum olarak yaşadığımız sorunlar, bireylerdeki birtakım kendini mizana çekmeme ve muhasebeye almamadan kaynaklanan sorunlar. Bu günlerin, her birimizin ahlâki tekâmülü ve kendine gelmesi için bir fırsat olmasını ben yürekten diliyorum. Bugünlerde düzenlenecek faaliyetler, Peygamberimiz (SAV)'i bize anlatırken aslında bizim nasıl olmamız gerektiği yönünde de mesajlar içeriyor.” dedi.

İl Müftüsü Cihan ise hafta dolayısıyla mushaf, dinî kitaplar ve gül dağıtacaklarını belirterek, “Bütün Manisalıları, il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilecek programlara davet ediyoruz. Bu coşkusu, heyecanı yüksek olan ve hepimizi biraraya getirecek olan hafta etkinliklerinde buluşmayı diliyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar