Vali Savaş: Devlet memurları seçim sürecinde tarafsız olmalı

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, kamu kurumlarının ve devlet memurlarının seçim sürecinde tarafsız olması gerektiğini hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Savaş: Devlet memurları seçim sürecinde tarafsız olmalı

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, kamu kurumlarının ve devlet memurlarının seçim sürecinde tarafsız olması gerektiğini hatırlattı. Kanunda çizilmiş çerçevenin belli olduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle memurlarımız ve kurumlarımız tarafsız olmak zorundadır. Bu konuya siyasi partilerimizin daha bir hassasiyetle yaklaşacağına inanıyorum.” dedi.

Vali Savaş, yerel seçim öncesi ildeki siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileriyle biraraya gelerek, seçim güvenliği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Toplantıya, seçime girecek 26 partiden 15'inin il başkanları katıldı. Yerel seçimin hem Türkiye’ye hem de Manisa’ya hayırlar getirmesini dileyen Savaş, siyasi partilerin 298 Sayılı Seçim Temel Hükümleri Kanunu'na göre hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi: "Hem seçimin menfaati hem de vatandaşımızın seçme hakkını ve başkan adaylarımızın seçilme hakkını demokratik bir havada kullanması için bu kanunun belirttiği hükümleri uygulamak çok önemlidir. Valilik ve bütün kamu kurumları bir defa bu sürece tarafsızlık ilkesiyle katılarak, ortamı en iyi şekilde yürütmekle görevlidir. Kişinin oy verme hakkının herhangi bir şekilde çarpıtılmadığı, özgürce kullanıldığı, aday kişilerin kendilerini en iyi şekilde tanıtabildiği bir ortam yaratmak en önemli görevimizdir. Bu görevimizi siyasi partilerimizle birlikte en iyi şekilde yürüteceğimize inanıyorum."

Seçimin güvenli bir ortamda yürütülebilmesi ve sıkıntılara anında çözüm getirilmesi amacıyla valilik bünyesinde bir komisyon oluşturulduğunu belirten Savaş, “Siyasi partilerimiz, oluşturduğumuz bu komisyona istedikleri zaman sıkıntılarını anlatabilir. Yaşanan sıkıntılara, bu komisyonumuzda çözüm arayabilirler. Gerekirse bana cepten bile ulaşabilirler:” şeklinde konuştu. Siyasi partilerin, açtıkları seçim büroları hakkında İl Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi vermesi konusunda da çağrıda bulunarak, “Eğer bu bilgiyi paylaşırsanız, seçim bürosunda başkan adayımızın propagandasını daha güvenli bir şekilde yapmasını sağlarız.” dedi.

Vali Savaş’ın açıklamasını ardından Güvenlik Şube Müdürü Mustafa Karacan, seçim güvenliği konusunda neler yapılması gerektiği ve 298 sayılı kanunun hükümleri konusunda slayt eşliğinde bilgi verdi. Toplantının siyasi partilerin görüşlerini belirttiği kısmı basına kapalı yapıldı. CİHAN

Yorumlar