Vali Savaş: 24 şahsın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınacak

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma maden faciası ilgili müşteki, mağdur ve tanıkların dinlenmesinin ardından toplam 24 şahsın şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınacağını söyledi.Şüpheli sıfatıyla 2 saat öncesi duruma göre 5 kişinin...

Google Haberlere Abone ol
Vali Savaş: 24 şahsın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınacak

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma maden faciası ilgili müşteki, mağdur ve tanıkların dinlenmesinin ardından toplam 24 şahsın şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınacağını söyledi.

Şüpheli sıfatıyla 2 saat öncesi duruma göre 5 kişinin ifade verdiğini ifade eden Vali Savaş, 19'unun da kolluk kuvvetlerinde gözaltında bulunduğunu, savcılığın talimatıyla adliyeye getirileceklerini söyledi.

Soma Adliyesi'nin bulunduğu Hükümet Konağı önünde gazetecilere açıklama yapan Vali Savaş, şüpheli sıfatıyla ifadesi alınacak kişilerin liste olmadığı için kim olduğunu bilmediğini ayrıca ifade etmesinin de doğru olmadığını belirtti. Soruşturmada 24 kişiyle alakalı şüpheli sıfatıyla ifade alınacağını kaydeden Vali Savaş, "Sayının artıp artmayacağı tahkikat sonrası belli olacak. Suçun vasfını savcılarımız oluşturacak. Onun için sorgunun neye göre yapıldığını, suçlamanın da sonunda nasıl teşkil edileceğini sorusunun cevabını belki başsavcımız verebilir. Başsavcımızla görüştüğümüzde konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendireceğini ifade etmişti. Kimlerin olduğuyla ilgili liste elimde olmadığı için bunu cevaplamam mümkün değil. Bunlar şüpheli sıfatıyla alınan ifadelerdir, bunun yanında mağdur müşteki veya tanık olarak ifadesi olan başka arkadaşlarımız da olmuştur ancak rakamlarını bilmiyorum. Adli soruşturmalardan bildiğim kadarıyla soruşturmada önceden şikayetin ne olduğu müştekiden dinlenir, sonra mağdur dinlenir bunların sonucunda şüpheliler dinlenir. Başsavcımızdan aldığım bilgiye göre mağdur müşteki ve tanıkların dinlenmiş olduğu, şimdi de şüpheli sıfatıyla diğer kişilerin dinlendiğidir." dedi.

Vali Savaş, son durumla ilgili bir değişikliğin olup olmadığı konusunda Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yazılı ya da şifaen açıklama yapacağını, şüphelilerin neyle suçlandığını Cumhuriyet Başsavcının söylemesinin doğru olduğunu da dile getirdi. Vali Savaş, ifadesi alınanlar arasında işçilerin olup olmadığı sorusuna ise "İşçiler de tanık olarak ifade vermeleri gerekiyorsa belki onun için çağırmış olabilirler. Tanık, müşteki sıfatıyla mağdur sıfatıyla ifadelerinin alındığını görüşmüştük." cevabını verdi. CİHAN

Yorumlar