Vali Şahin, darbe girişimine direnen vatandaşları ziyaret etti

İstanbul Valisi Şahin, Üsküdar'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde darbe girişimine direnen vatandaşları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Şahin, darbe girişimine direnen vatandaşları ziyaret etti
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün Üsküdar'daki yerleşkesi önünde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnen vatandaşlara ziyarette bulundu.

Vali Şahin'i Selamsız semtine gelişinde Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Emniyet Müdürü Gürkan Kaya'nın yanı sıra, Selamiali Mahallesi Muhtarı Zeki Hacıosmanoğlu, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Atilla Selçuk Şener ve vatandaşlar karşıladı.

Vatandaşlarla bir kıraathanede oturup sohbet eden Şahin, mahalle sakinlerinin 15 Temmuz gecesi birer kahraman olduklarını belirterek, "Özellikle Çevik Kuvvetin etrafında kendinizi siper ettiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu topraklar üzerinde aynı kaderi paylaşıyoruz, dolayısıyla geleceğimizi birlikte kurmak, önümüze çıkabilecek tehditleri birlikte yok etmek ve bundan sonra bu tür kötü niyeti olan insanların en azından cesaretini kırmak noktasında birlikte hareket ediyoruz, ettik. Bunun en güzel örneklerinden birisini de siz verdiniz. Mahalle halkına çok teşekkür ediyorum. Bugün bu sebeple sizlerin arasındayım." şeklinde konuştu.

Selamiali Mahallesi Muhtarı Hacıosmanoğlu, darbe girişimi sırasında herkesin üzerine düşeni yaptığını ifade ederek, "Herkesten Allah razı olsun. Hz. Yusuf'u nasıl ki bir kuyuya atmışlardı da Allah onun oradan çıkmasına bir şekilde vesile oldu, Allah'ım bizi de düşmüş olduğumuz bir kuyudan çekti çıkardı. Bundan sonrası için de uyanık olmalıyız." dedi.

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Şener ise durumu televizyondan öğrendikten sonra dışarı çıktıklarını ifade ederek, şunları anlattı:

"Mahalle sakinlerimiz beni aradılar, 'ne yapalım?' diye. O esnada Sayın Cumhurbaşkanımız halkı sokağa davet etmişti zaten. Biz de herkesi Çevik Kuvvetin önüne çağırdık. Daha sonra tanklar geldi. Emniyet daha önceden barikatları kurmuştu ama yaklaşık 10 tank başka bir yoldan geldi. Vatandaşlarla tanklara karşı koyduk, emniyet mensubu arkadaşlara destek olduk. Yaklaşık 1,5 saat bekledikten sonra geçiş olmadığını anlayınca çarşıya doğru yöneldiler. Daha sonra Selmani Pak Caddesi'nde sabaha kadar bekledik. İlerleyen saatlerde Çevik Kuvvetten arkadaşlar gelerek Başsavcının talimatıyla tanklardaki askerlerin hepsini gözaltına aldılar ama biz her ihtimale karşı tankların başında bekledik."

Mahalle sakinlerinden Özkan Oğuzatak da asker ve polis karşı karşıya geldiğinde kendilerinin ortada kaldığını ve mahalleli olarak verdikleri mücadele sayesinde bir çatışma yaşanmasının önüne geçtiklerini söyledi.

İstanbul Valisi Şahin, buradaki ziyaretinin ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün buradaki yerleşkesine geçti. Burada polislerle bir süre oturup, 15 Temmuz gecesi yaşananları dinleyen Şahin, yaptıkları çalışmalardan dolayı tüm personele teşekkür etti.
Daha sonra Kısıklı Caddesi üzerinde bulunan Kadın ve Demokrasi Derneği'ne (KADEM) Şahin'in ziyareti basına kapalı gerçekleşti.

Yorumlar