Vali Öztürk: Hiçbir polisi Antalya dışına çıkarmadık

Antalya Emniyeti'nde 308 polisin yerlerinin değişmesinin yankıları sürüyor. 17 Aralık yolsuz ve rüşvet operasyonundan sonra yaşanan üçüncü ve en geniş kapsamlı görevden almalarla ilgili Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, ilde 6 bin 700 polisin görev yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Öztürk: Hiçbir polisi Antalya dışına çıkarmadık

Antalya Emniyeti'nde 308 polisin yerlerinin değişmesinin yankıları sürüyor. 17 Aralık yolsuz ve rüşvet operasyonundan sonra yaşanan üçüncü ve en geniş kapsamlı görevden almalarla ilgili Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, ilde 6 bin 700 polisin görev yaptığını belirterek, "Hiç kimseyi Antalya'nın dışına çıkarmadık. Merkezin dışına da kimseyi çıkarmadık. Herkes burada. Sadece görevi daha önce olduğu yerden başka yere gitmiştir. Değişik bir şey yok." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Menderes Türel, polisteki değişikliklerle, "Seçim çalışmaları nedeniyle büyük bir yoğunluğun içerisinde, Antalya'yı köy köy, belde belde, ilçe ilçe geziyoruz. Gerekçesini bilemediğim bir hususta, takdir edersiniz ki, böyle bir uygulamanın neden yapıldığını öğrenmeden bir şey söyleyebilme şansına sahip değilim. Gerekçesini öğrendikten sonra bu konuda, böyle bir uygulamanın neden yapıldığı hususunda belki bir yorum yapabilirim. Ancak bu ve benzeri tasarruflar kamuda zaman zaman yapılmaktadır. Bunların hepsinin gerekçelerini çok iyi irdeledikten, iyice öğrendikten sonra bir açıklama yapılmasının sağlıklı olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. Türel, "Antalya'nın güvenliğinde zafiyet oluşturur mu?" sorusuna, "Böyle bir takdirde bulunulmuşsa, elbette bu takdirde bulunanlar, bununla ilgili gereken tedbirleri almıştır." dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün değişik birimlerinde görev yapan 308 polisin görev yerleri dün değiştirilmişti. Görevi değişenler arasında emniyet suç örgütlerine ve çetelere karşı başarılı operasyon düzenleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü gibi birimlerde görev yapan polisler de yer alıyor.
CİHAN

Yorumlar