Vali Öz: Uzungöl'ü koruma imar planından taviz verilmeyecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl'ü korumak için onaylanan imar planının uygulanmasından kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi. Vali Öz, Uzungöl'deki incelemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının...

Google Haberlere Abone ol
Vali Öz: Uzungöl'ü koruma imar planından taviz verilmeyecek

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl'ü korumak için onaylanan imar planının uygulanmasından kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.

Vali Öz, Uzungöl'deki incelemeleriyle ilgili yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını hatırlattı. Bu planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerinin altını çizen Öz, "Koruma amaçlı imar planı onaylandı, askıya çıktı ve kesinleşti. Tabi bu süreçte yoğun bir istila ve işgal yaşandı. Ancak, bunların hepsi kayıt altındadır. Oldukça sıkıntılı olan bu süreçte Büyükşehir Belediyemiz, Milli Parklarla, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzle büyük bir mücadeleye gireceğiz. Uzungöl’ün etrafını belediyemizle beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da desteğiyle düzenleyip, etrafında 360 derece gezilebilecek şekilde gezi yolları ve düzenlemeleri ile güzel bir rekreasyon alanı oluşturacağız. Protokolleri tamamlayıp en kıza zamanda ihalesini yapacağız." dedi.

Uzungöl'ün milli bir servet olduğuna değinen Öz, "Bu şartlarda gidersek Uzungöl’ün girişine 'artık Uzungöl diye bir doğal güzellik kalmadı, bu tarafa uğramanıza gerek yok' diye bir tabela asarız ve başka turistik alanlar ararız. Onun için bu süreci iyi yönetmemiz gerekiyor. Bu süreçte herkesin fedakârlık yapması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Göl kenarında bulunan Uzungöl Ortaokulu’nun bölgeye yakışmadığını belirten Vali Öz, burayı da yapacakları çalışmayla çevreye uygun bir hale kavuşturacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar