Vali Öz: Sanayi sitelerimizin değişim ve dönüşüme ihtiyacı var

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fatih Sanayi Sitesi’ni gezerek esnafları ziyaret etti. Vali Öz, “Sanayi sitelerimiz ilimizde bölgenin hizmet ve tedarik merkezi olması açısından önemli bir adres. İlimizdeki; Büyük Sanayi, Bağkur, Fatih ve İpekyolu...

Google Haberlere Abone ol
Vali Öz: Sanayi sitelerimizin değişim ve dönüşüme ihtiyacı var

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Fatih Sanayi Sitesi’ni gezerek esnafları ziyaret etti. Vali Öz, “Sanayi sitelerimiz ilimizde bölgenin hizmet ve tedarik merkezi olması açısından önemli bir adres. İlimizdeki; Büyük Sanayi, Bağkur, Fatih ve İpekyolu sanayi siteleri kademeli olarak gelişmekte. Bu sanayi siteleri ile ilimiz, bölgemizde bir merkez konumunda. Buralarda önemli bir ekonomik hareketlilik var ancak belli ölçüde de bir düzensizlik hakim. Bu hareketliliğin devamı için mutlaka düzensiz yapılaşmanın önüne geçilmesi gerekiyor.” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’yle beraber önümüzdeki süreçte sanayi sitelerinin bir bütün olarak ele alınacağını ifade eden Vali Öz, “Sanayi sitelerimizin güzel bir değişim ve dönüşüme ihtiyacı var. Çünkü bu sitelerimiz bölgenin kalkınması ve ekonomik hareketliliği için çok büyük önem arz ediyor.” diye konuştu. Sanayi siteleri kendi içersinde ortak bir yönetim mekanizması oluşturması gerektiğini de belirten Vali Öz, şunları söyledi: “Bu ortak yönetim anlayışı ile belli kararlar alınıp, bu kararlarla işyerlerinin, sokak ve caddelerin belli bir standartta düzenlenmesini sağlanacaktır. Güvenlik ve benzeri konularda ise devletimizin ilgili kurumlarıyla beraber ortak hareket edildiği zaman buraların güvenliği daha iyi sağlanacak ve ticaret kapasitesi daha da geliştirecektir.”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Şafak’ın da katıldığı sanayi sitesi ziyaretinde esnaf, Vali Öz’ün kendilerini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler: “Valimizin işyerlerimizde bizi ziyaret etmesinden dolayı mutlu olduk. Sorunlarımızı kendilerine aktardık. Sağ olsun o da bizi dinledi ve not aldı. Soruların çözülmesi önemli ama devletimizi yanımızda görmek her şeyden önemli.”

CİHAN

Yorumlar