Vali Öz: İyi yetişmiş beyinlere ve insan gücüne ihtiyaç var

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, toplumu kalkındıran bilimsel çalışmaları için bütün alanlarda iyi yetişmiş beyinlere ve insan gücüne ihtiyaç olduğunu vurguladı. Vali Öz, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin TÜBİTAK’ın katkılarıyla...

Google Haberlere Abone ol
Vali Öz: İyi yetişmiş beyinlere ve insan gücüne ihtiyaç var

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, toplumu kalkındıran bilimsel çalışmaları için bütün alanlarda iyi yetişmiş beyinlere ve insan gücüne ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Vali Öz, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi’nin TÜBİTAK’ın katkılarıyla düzenlediği Bilim Fuarı’nın açılışına katıldı. Öz, burada yaptığı konuşmada, “Ülkemizde uzun yıllar fen bilimleri alanında ciddi çalışmalar oldu. Zaman zaman aksasa da mesleki eğitim konusunda belli çalışmalar da yapıldı. Ancak son yıllarda Sosyal Bilimler alanında da boşluğumuz olduğu ortaya çıkınca sosyal bilimler liselerimiz kuruldu. Toplumu kalkındıran bilimsel çalışmaları bir bütün olarak değerlendirmek ve bütün alanlarda iyi yetişmiş beyinlere ve insan gücüne ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekir. Bu yönüyle bakıldığı zaman Sosyal Bilimler Lisesi önemli bir boşluğu doldurduğunu söyleyebilirim.” dedi.

Öz, konuşmasında, okul binasının restorasyon projesinin yapıldığını belirterek, gerekli ödeneğin büyük bir bölümünün bakanlıktan çıktığını, restorasyonun bu yıl içersinde tamamlanarak okulun eğitim kampüsü olarak hizmet vereceğini ifade etti. Öz, pansiyon ihtiyacının da çözülerek okulun rahat bir ortamda hizmet vermesini sağlayacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Vali Öz, Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş ve diğer yetkililerle stantları gezerek öğrencilerin yaptıkları proje çalışmalarını inceledi. CİHAN

Yorumlar