Vali Öz: Devletin varlık sebebi, adil ve dengeli bir gelir politikası uygulamak

Trabzon Valisi Abdil Celi Öz, devletin varlık sebebinin adil ve dengeli bir gelir politikası uygulamak olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Öz: Devletin varlık sebebi, adil ve dengeli bir gelir politikası uygulamak

Trabzon Valisi Abdil Celi Öz, devletin varlık sebebinin adil ve dengeli bir gelir politikası uygulamak olduğunu söyledi.

Vergi Haftası kutlamaları dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul beraberindeki heyetle Vali Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti. Öz, kabülde yaptğı konuşmada, devletin varlık sebebinin adil ve dengeli bir gelir politikası uygulamak olduğunu belirterek, “Gelir İdaremiz ve vergi dairelerimiz devlet olmanın, vatandaş olmanın en temel görevlerinin ifasıyla görev yapıyor. Ancak bize düşen devletin varlık sebebi de adil ve dengeli bir gelir politikası uygulamak. Ve elde edilen geliri etkin, verimli kamu hizmetine yansıyacak şekilde harcamak. Dolayısıyla bu anlamda Türkiye’de uzun bir dönem dolaylı vergilerin ağırlıklı olduğu bir sistem esası üzerinde işliyor. Kayıt dışı ekonomi ve benzeri vergide adalet, vergi yükünün dengeli yayılması konusunda açıklarımız var.” dedi.

Bu konuda hâlâ yapılması gereken ve yapılmakta olan çalışmalar bulunduğuna değinen Vali Öz, son yıllarda kayıt sisteminin gelişmesinin kayıt dışını azaltarak insanların gelir ve iratlarından vergi beyanına zorlanması yönünde güzel bir çalışma olduğunu ifade etti. Öz, Gelir İdaresi teşkilatının da genel anlamda hem nitelikli personel hem de teknolojiyi kullanma konusunda önemli bir dönüşüm geçirdiğini anlattı. Öz, “Bize düşen illerde bütün birimlerimizle bunu en iyi şekilde uygulamak ve uygularken de vatandaşımızın işini kolaylaştırmak.” şeklinde konuştu.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul da 1 milyar 790 bin lira civarındaki yıllık tahakkuklarının 1 milyar 262 bin lirasını tahsilata çevirdiklerini belirtti. Yumbul, Trabzon’un yıllık giderinin ise 2 milyar 900 milyon civarında olduğunu dile getirdi.


CİHAN

Yorumlar