Vali Oduncu: Tüm gençleri kendi çocuklarımızı koruduğumuz gibi korumalıyız

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu “Tüm gençleri ve çocukları kendi çocuklarımızı koruduğumuz gibi korumalıyız.

Google Haberlere Abone ol
Vali Oduncu: Tüm gençleri kendi çocuklarımızı koruduğumuz gibi korumalıyız

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu “Tüm gençleri ve çocukları kendi çocuklarımızı koruduğumuz gibi korumalıyız.” dedi.

'Gençleri Kötü Alışkanlıklara Karşı Koruma' konulu toplantı Vali Oduncu başkanlığında yapıldı. Vali Dr. Mehmet Oduncu, toplantının amacının gençlerin sadece uyuşturucu madde değil, tüm kötü alışkanlıklardan ve suça sürüklenmekten korunması maksadıyla, kurumların iş birliği ile yapılacak çalışmaların belirlenmesi olduğunu ifade etti. Kurumların sadece görev alanları ile sınırlı kalmadan, çevrelerinde de duyarlılık oluşturmaları gerektiğini belirten Vali Oduncu, “Öncelikle gençlerimizin ciddi bir tehlike ile karşı karşıya olduklarının farkında ve bilincinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle her kurumumuz kendi alanı ile ilgili neler yapılabileceği konusunda çalışma yapmalı. Her kurum diğer kurumun işini kolaylaştırmalı. Bu hepimizin sorumluluğu. Bu çocukları ve gençleri, tıpkı kendi çocuklarımızı koruduğumuz gibi korumalıyız. Osmaniye’de çocuklar suç işliyorsa, eğitim alamıyorsa, kötü alışkanlıklar ediniyorlarsa bu sadece ailelerinin değil bizim de sorumluluğumuzdadır. Çocuklarımızın geleceğini sadece ailelerinin sorumluluğuna bırakamayız. Biz sorumluluk makamındayız. Bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmak ve çocuklarımıza daha aydınlık bir gelecek sağlamak zorundayız.” diye konuştu.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasına yönelik çalışmalar yapmak maksadıyla Valilik bünyesinde Yürütme Komitesi oluşturulacağını söyleyen Vali Oduncu, “İlgili kurum temsilcilerimizin yer alacağı Yürütme Komitesi en az haftada bir toplanarak çalışma yapacaklar. Sokakta kalan çocuklar, uyuşturucu madde müptelası olan çocuklar, dilendirilen, suça yönlendirilen çocuklar vb. başlıkları tespit edecekler ve bunlarla mücadele için bir eylem planı ve iş takvimi hazırlayacaklar. 1 yılın sonunda bu eylem planı çerçevesinde önemli bir yol kat edeceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda Valilikte 'Çocukları Kötü Alışkanlıklardan Koruma ve Sosyal Projeler Yürütme Bürosu' kurulması kararlaştırıldı. Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, İŞKUR Müdürü Abdulkadir Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Necati Yıldız, Yurt-Kur Müdürü Ersin Soytorun, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Cem Uraldı, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balkaya katıldı. CİHAN

Yorumlar