Vali Oduncu, muhtarları dinledi

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Merkez ilçe mahalle muhtarları ile bir araya gelerek muhtarların sorun ve önerilerini dinledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Oduncu, muhtarları dinledi

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Merkez ilçe mahalle muhtarları ile bir araya gelerek muhtarların sorun ve önerilerini dinledi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları, Kurum Müdürleri ve 33 Merkez ilçe mahalle muhtarı ile Kırmıtlı ve Cevdetiye Kasabalarından 4 muhtar katıldı.
Vali Oduncu, toplantının, mahallelerin sorunlarının muhtarlar tarafından ilk ağızdan dile getirilmesi ve sorunlara ilgili kurumlar tarafından çözümler bulunması amacıyla düzenlendiğini kaydederek, "Mahalle muhtarlarımızla bir araya gelerek, mahallelerimizin sorunlarını tespit etmek, 2013 yılını hep birlikte değerlendirmek ve muhtarlarımızın 2014 yılına yönelik, idare olarak bizlerden, beklentilerini dinlemek maksadıyla sizlerle bir araya gelmek istedik. Toplantıda kurum müdürlerimiz sizlere kendi konularında bilgi verecekler ve sizlerden gelen soruları cevaplandıracaklar. Akabinde de sizlere söz vererek sorunlarınızı ve önerilerinizi dinleyeceğiz." dedi.

Yöneten ve yönetilenler arasında sağlıklı bir iletişim kurulmasının, pek çok sorunun daha doğmadan giderilmesini sağlayacağını ifade eden Vali Oduncu, "Biz, Osmaniye’de, yöneticiler ile yönetilenler arasında sağlıklı bir iletişim kurmamız gerektiğine inanıyoruz ve bunu gerçekleştirmek için sizlerle yılda en az iki kez bir araya geleceğiz. Osmaniye’de sorunların çözümü için üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapmak noktasında hep beraber gayret gösterecek ve Osmaniye’mizi daha yaşanılır bir kent haline getirmek için hep birlikte çalışacağız." diye konuştu.

Vali Oduncu sözlerinin devamında mahalle muhtarlarının, mahallelerinde yoksul ve yardıma muhtaç insanlar için hassas ve duyarlı davranmaları gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Mahallelerinizde yetim, yaşlı ve yardıma muhtaçlar varsa bize bu konuda bilgi verin. Yaşlı insanlarımız için Huzurevimiz, kimsesiz çocuklarımız için ise Çocuk Yuvamız var. Bu insanlarımıza sahip çıkarız. İkinci olarak, kış günü soğukta kimse açıkta kalmayacak. Bu insanlarımızı misafirhanelerimize, misafirhanelerimiz dolarsa anlaşmalı otellere yerleştireceğiz. Mahallelerinizde bu şekilde ihtiyaç sahibi insanlar var ise ve siz bunları bize bildirmezseniz sizi sorumlu tutarım. İnsan ayırt etmeden tüm ihtiyaç sahibi ve zor durumda olan insanlarımız konusunda sizlerden özel bir duyarlılık bekliyorum."

Toplantının son bölümünde ise muhtarlar sorunlarını iletti. CİHAN

Yorumlar