Vali Oduncu, Kütüphaneler Haftasında kitap okudu

Osmaniye’de Kütüphaneler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Mehmet Oduncu ile birlikte yaklaşık 200 kişi kitap okudu.

Google Haberlere Abone ol
Vali Oduncu, Kütüphaneler Haftasında kitap okudu

Osmaniye’de Kütüphaneler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Vali Mehmet Oduncu ile birlikte yaklaşık 200 kişi kitap okudu.

Emine Keskiner İl Halk Kütüphanesi bahçesinde yapılan etkinlikte konuşan Vali Oduncu, sadece ders odaklı bir hayatın, çocuklar için doğru olmadığını, onların yazılı kaynaklara ulaşmasının ve sosyal çevre edinmesinin, hayata hazırlanmaları için önemli olduğunu belirtti.

Kitaba ulaşmanın oldukça kolay hale geldiğini aktaran Oduncu, “Bu gün cep telefonlarımızda bile el kitaplarını taşıyabiliyoruz. Benim cep telefonumda 4 adet el kitabı var. Tabi kitabı elimize alıp sayfalardan okuduğumuzda aldığımız tadı cep telefonlarından okuduğumuzda alamıyoruz. İmkanlarımız kitap okumanın yollarını kolaylaştırırken bazı zorluklarda getiriyor. Günümüzde televizyon, cep telefonları, bilgisayar oyunları çocuklarımızın kitaba ulaşmasını veya kitap okumaya ayıracakları zamanı engelleyen materyaller olarak da değerlendirilebilir. Bu noktada çocuklarımızın yazılı kaynaklara ulaşmasında, ailelerimize ve öğretmenlerimize görev düşüyor. Sadece ders odaklı bir hayat, çocuklarımız için doğru bir hayat tarzı değildir. Derslerde en yüksek puanı alan çocuk, başarılı çocuk demek değildir. Çocuklarımıza, oyuna, yazılı kaynaklara, ödev, sosyal aktivitelere ne kadar zaman ayırmaları gerektiği konusunda rehberlik etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Evlerde kitap okuma faaliyetinin yapılmasının alışkanlık haline gelmesini arzuladığını belirten Oduncu, “Biz, her akşam televizyonu kapatarak yarım saat ailece kitap okuyoruz. Bunu çocuklarımız kitap okuma alışkanlığı kazansın diye yapıyoruz. Bunu hepimiz yapmalıyız.” dedi.
CİHAN

Yorumlar