Vali Oduncu: Kutlu Doğum Haftası'nda kendimizi samimiyet testine tabi tutalım

Kutlu Doğum Haftası tanıtım programına katılan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, "Bu hafta dolayısıyla başta kendim olmak üzere gelin bugünden sonra kendimizi samimiyet konusunda teste tabi tutalım, işlerimiz de, ilişkilerimizde samimi olalım ve halkımıza k.

Google Haberlere Abone ol
Vali Oduncu: Kutlu Doğum Haftası'nda kendimizi samimiyet testine tabi tutalım

Kutlu Doğum Haftası tanıtım programına katılan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, "Bu hafta dolayısıyla başta kendim olmak üzere gelin bugünden sonra kendimizi samimiyet konusunda teste tabi tutalım, işlerimiz de, ilişkilerimizde samimi olalım ve halkımıza karşı dürüst olalım, samimi olalım." dedi.

Osmaniye İl Müftülüğü tarafından, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Konferans Salonu'nda, Kutlu Doğum Haftası Programları bilgilendirme toplantısı düzelendi. Programda İl Müftüsü Ramazan Çortul, hafta boyunca yapılacak olan etkilikler hakkında bilgi vererek programlara tüm vatandaşların katılımlarını beklediklerini söyledi. Bugün, yeniden kenetlenip Ensar ve Muhacir kardeşliğini ve dostluğunu yaşatmak gerektiğini belirten Müftü Çortul, "Gelin bugün, sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde bizi şefkatle kavuşturan o sözlerini yeniden hayata geçirelim. Bizi bölecek her türlü duygudan, her türlü ihtirastan yüz çevirecek bir hakikat aydınlanmasıyla kendimize, secdemize, evimize ve kardeşliğimize dönelim. Biz, yokluğunun derin yoksulluğunu yaşadığımız Peygamber Efendimizin doğumunun 1443. yılında onu anlayarak analım." dedi.

Programda bir konuşma yapan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu ise herkesin kendisini samimiyet testine tabi tutması gerektiğini söyledi. Peygamber Efendimiz'in (SAV) hayatının her bir anının bütün insanlık için öğrenilmesi gereken bir hayat tarzı olduğunu ifade eden Vali Oduncu, "Kur'an-ı Kerim nasıl insanlık için yol gösterici ise Peygamberimizin (SAV) hayatı da insanlık için kılavuzdur, yol göstericidir, rehberdir. Bizler bugün Osmaniye'de, ülkemizin genelinde yaşayan insanlar olarak peygamber efendimizi anıyoruz. Bu seneki konu din ve samimiyet diyoruz. Her birimiz bir başkasının samimiyetini tespit etmeyelim. Her birimiz kendi samimiyetimizi muhasebeye çekelim. Ben kendime karşı ne kadar samimiyim, eşime çocuklarıma ne kadar samimiyim, çevremdeki insanlara karşı ne kadar samimiyim, işimde ne kadar, ilişkilerimde inancımda ne kadar samimiyim. Gelin bu hafta dolayısıyla Hz. Peygamberin (SAV) rahmetinin esintilerinin yaşandığı, gül kokusunun teneffüs edildiği bu haftada kendimizi samimiyet sikasına çekelim. Samimiyet testine tabi tutalım. Başkalarının eksiğini aramayalım, kusuruna bakmayalım. Kendimize dönelim ve kendimizi gözden geçirelim." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar