Vali Oduncu, köy muhtarlarını dinledi

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, merkez ilçe köy muhtarları ile bir toplantı yaparak sorunlarını dinledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Oduncu, köy muhtarlarını dinledi

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, merkez ilçe köy muhtarları ile bir toplantı yaparak sorunlarını dinledi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Halit Deveci ve Dr. M. H. Nail Anlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Kamu Müdürleri ve Merkez ilçeye bağlı 35 köyün muhtarı katıldı. Toplantıda ayrıca daha önceden tespit edilmiş sorunlarla ilgili olarak kurum müdürleri kendi konularında bilgi verdi.

Vali Oduncu, toplantının amacının muhtarların ve köylerin sorunlarını dinlemek, sorunlara çözüm getirmek ve muhtarların bazı konularda bilgilendirilmelerini sağlamak olduğunu ifade ederek, muhtarlarla yapılan toplantıların belirli periyotlarla yapılmasını planladıklarını söyledi. Muhtarlarla toplantılarda bir araya gelmenin yanı sıra köyleri ziyaret ederek, sorunları yerinde inceleyeceğini de belirten Vali Oduncu, “Yönetimin başarılı olabilmesi için, yönetenlerle yönetilenler arasında sağlıklı, düzenli bir iletişimin, koordinasyonun olması lazım. Biz sizlerin ihtiyaçlarınızın neler olduğunu bilmiyorsak, sizler bize kolay bir şekilde ulaşamıyorsanız, işler aksamaya başlar. İşlerin aksamasını istemiyoruz. Siz bize kolay ulaşabilin, bizler de sizin dertlerinizi yakinen bilelim. Bu toplantıyı düzenlemekteki maksadımız budur.” dedi.

Toplantının devamında kurum müdürleri müdürlükleri ile ilgili bilgiler verdiler ve muhtarların sorularını cevapladılar.
Kurum Müdürlerinin verdiği bilgilerin ardından muhtarların soru ve sorunlarını dinleyen Vali Oduncu, sorulara tek tek cevap vererek, sorunlar konusunda ivedilikle çözümler aranacağını söyledi.

Muhtarların sorularının cevaplanmasının ardından konuşan Vali Oduncu, Valilik makam telefonlarının 24 saat açık olduğunu ve acil bir durum olduğunda muhtarların kendisine bu telefonlardan ulaşabileceğini belirterek, “Sorunlarınızın çözümü için öncelikle ilgili kurum müdürlerimizle görüşün, eğer bir sonuç alamazsanız Valiliğimize başvurun. Makam telefonlarımız 24 saat açık, bana her zaman ulaşabilirsiniz. Osmaniye sınırları içerisinde gece sokakta yatan, aç kalan bir insan varsa bunun sorumlusu benim. Köylerimizde var ise bunun sorumlusu sizlersiniz. Dolayısıyla bu durumda olan insanlarımız varsa lütfen bizi haberdar edin. Biz o insanlarımıza sahip çıkacağız. Sizlerden ricam şu; gerçekten ihtiyaç sahibi olmayan insanları bize getirmeyin. Bu size olan itimadımızı zedeler. Ben her muhtarımın söylediğinin doğru olduğuna inanmak, araştırma yapmaya dahi ihtiyaç olmadığına kanaat getirmek isterim. Lütfen size olan itimadımızı sarsmayın. Aramızdaki güven ilişkisi fevkalade önemli. İkincisi, gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu halde herhangi bir nedenden dolayı sevmediğiniz bir insanı asla ve kat’a gizlemeyin. Siz muhtar olduktan sonra herkesin muhtarısınız ve herkese eşit mesafede durmak zorundasınız. Bu nedenle zor durumda olanları bize bildirin ki köyünüzde fakir fukara varsa onlara yardımcı olalım, maddi yetersizlik sebebiyle okuyamayan çocukların eğitim masraflarını karşılayalım, yetim öksüz çocukları çocuk yuvalarına yerleştirelim ya da koruyucu ailelere verelim, kimsesiz yaşlıları huzurevimize yerleştirelim. Bu konuda sizlerden hassas olmanızı bekliyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar