Vali Oduncu, KOSGEB çalışmaları hakkında bilgi aldı

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden brifing aldı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Oduncu, KOSGEB çalışmaları hakkında bilgi aldı

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden brifing aldı.

    KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Müdürü Nihat Karademir sunduğu brifingde, 250'den az personel istihdam eden, yıllık bilanço ve net satış hasılatı 40 milyon lirayı geçmeyen işletmeler olarak tanımlanan KOBİ'lerin KOSGEB tarafından desteklendiğini ifade ederek, KOSGEB'in destek ve hizmetlerinin; destek programları, finansman destekleri, laboratuvar hizmetleri ve bilgilendirme-yönlendirme hizmetleri olmak üzere 4 grupta toplandığını söyledi.

    KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı hakkında da bilgi veren Nihat Karademir, Programın Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı, Yeni Girişimci Desteği, İş Geliştirme Merkezleri (İŞGEM) Desteği, İş Planı Ödülü olmak üzere 4 alt gruptan oluştuğunu ifade ederek, programın alt gruplarının detaylarını anlattı.

    Brifing sunumunun ardından konuşan Vali Mehmet Oduncu, KOSGEB desteklerinin tanıtımına ve vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesine yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini ifade ederek, Osmaniye'de işsizliğin azaltılması yönünde yapılan çalışmalarda KOSGEB desteklerinin önemli bir katkı sağlayabileceğini söyledi. Vali Oduncu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İş-Kur, KOSGEB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumların ortak bir çalışma yürütmesinin yararlı olacağını ifade ederek, “Kurumlarımızın ve ilgili gerçek kişilerin KOSGEB desteklerinden haberdar olması ve gerçek hedef kitleye ulaşılabilmeleri oldukça önemli. Kurumlarımız arasında bu konuda işbirliğini sağladığımız takdirde, bu desteklerden istifade edecek ailelerin bunlardan mahrum kalmalarını önlemiş olacağımız gibi ilimizdeki işsizlik oranının düşürülmesini de sağlayabiliriz.” diye konuştu.

    İş kurmak isteyenlere finans desteği sağlamanın yanı sıra danışmanlık hizmeti vermenin de önemli olduğunu vurgulayan Vali Oduncu, “Daha önce uygulanan proje örneklerinin iş kurmak isteyenlere tanıtılması, girişimcilerin bakış açısını genişletmek bakımından önemli bir adımdır.” dedi.

    Vali Oduncu, KOSGEB Osmaniye Hizmet Merkezi Nihat Karademir'e verdiği bilgiler için teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar