Vali Oduncu, huzurevini ziyaret etti

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, eşi Nuray Oduncu ile birlikte Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Özden Huzurevi’ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Oduncu, huzurevini ziyaret etti

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, eşi Nuray Oduncu ile birlikte Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Özden Huzurevi’ni ziyaret etti.

Vali Yardımcısı M.H. Nail Anlar, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah Neşeli ve İl Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz birlikte huzurevine giden Vali Oduncu, yaşlılarla sohbet etti.

Haftanın özellikle gençlerin, yaşlılara saygı konusunda bilinçlendirilmesine vesile olması gerektiğini ifade eden Vali Oduncu, “Yaşlılarımız, milletimizin ve toplumumuzun değerleridir. Büyüklerimiz, bu yaşa gelene kadar hayatın pek çok evresinden geçmişler, bu memleket ve millet için, evlatları ve kendi anne-babaları için, yaşadıkları muhit için çalışmış ve gayret göstermişlerdir. Bugün bu çabayı göstermek ve yaşlılarımızı rahat ettirmek, onlara hürmet göstermek sırası bizde.” dedi.

Bir cemiyette yaşlılara saygı gösteriliyor, onlara iyi bakılıyorsa, yaşlanmanın güzel bir nimet olduğunu belirten Vali Oduncu, “Evlerimizde ve okullarımızda çocuklarımıza, camilerde cemaate, insanların toplu halde bulunduğu her mekânda yaşlılarımıza hürmet gösterilmesi gerektiği fikrini yerleştirmemiz lazım. Çocuklarımıza bu eğitimi vermemizi hatırlatmak için bir vesile oluyor. Bu hafta dolayısıyla yaşlılarımızı ziyaret edeceğiz, varsa sorunlarına çözüm bulacağız ama asıl hedef kitlemiz gençlerimiz ve çocuklarımız. Onlara, büyüklerine hürmet etmeyi, sahip çıkmayı öğreteceğiz.” diye konuştu.

Vali Mehmet Oduncu, konuşmasının ardından, huzurevi sakinleri ile sohbet ederek, karanfiller ve çeşitli hediyeler verdi. Programın ardından, Özden Huzurevi sakinlerine, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları tarafından nefes ölçüm testi yapıldı.
CİHAN

Yorumlar