Vali Oduncu: Basın özgürlüğü, demokrasi için elzem

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunmasının, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından elzem olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Oduncu: Basın özgürlüğü, demokrasi için elzem

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunmasının, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından elzem olduğunu ifade etti.

Oduncu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Vali Oduncu açıklamasında, ülkenin demokratik, şeffaf ve hür bir ülke olarak ilerlemesinde en önemli misyonu üstlenen kurumların başında özgür ve tarafsız basının geldiğini belirtti. Vali Dr. Mehmet Oduncu açıklamasına şöyle devam etti: "Geçmişten bugüne büyük merhaleler kat eden, teknolojik gelişmelere paralel olarak yazılı ve görsel niteliğinin yanı sıra sanal ortamda da etkinliğini önemli bir noktaya getirmiş basınımızın, açık toplum hedefine ulaşılması noktasında yaptığı değerli katkılar yadsınamaz. Günümüzde ülkelerin itibarı, farklı görüşlerin demokratik bir zeminde ortaya konabilmesi, değişik bakış açılarının ifade edilebilmesi, serbestçe tartışılabilmesi ve kamuoyunun bütün tartışmaların takipçisi olabilmesiyle yükselmektedir. Bu nedenle basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması, demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından elzemdir. Nitekim anayasamızın, basın hürriyetini düzenleyen 28. maddesi de, basınımızın bu misyonunu güvence altına almıştır. Anayasamızda ifadesini bulan bu anlayışla, tüm değişik görüşlerin demokratik bir zeminde tartışılabilmesi, değişik bakış açılarının ifade edilebilmesi ve kamuoyunun bilgisine sunulabilmesi sağlanmaktadır. Bu nedenledir ki, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması, demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından olmazsa olmazlarımızdandır. Bunun yanı sıra, basın çalışanlarının sorumluluğu ve mesleki etik ilkelerine bağlılıkları da, basın kuruluşlarının kurumsallaşmaları açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakarca yapan basın çalışanlarına aittir. Mesleklerinin zorluklarına rağmen üstün bir hizmet anlayışı ve fedakârlıkla vazifelerini ifa eden basın çalışanları hukukun evrensel standartları, kişi haklarına ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin gelişmesine ve tanınmasına sosyal, ekonomik ve kültürel alanda gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, sorunların çözümünde bizlerle birlikte yol alan yerel ve ulusal düzeyde yazılı ve görsel alanda çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." CİHAN

Yorumlar