Vali Mutlu: Saldırıların hiçbirisi bu milleti yıldıramayacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde güvenlik güçlerine yapılan saldırıda 1 askeri personel ve 1 emniyet görevlisinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: Saldırıların hiçbirisi bu milleti yıldıramayacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde güvenlik güçlerine yapılan saldırıda 1 askeri personel ve 1 emniyet görevlisinin hayatını kaybettiğini söyledi. Mutlu, “Bu tür menfur saldırıların hiçbirisi, bu milletin sinesinden en ufak bir şekilde tereddütte, yılgınlığa, geri adıma vesile olmayacak. Her türlü saldırı karşısında devletimizi ve milletimizi ebediyete kadar korumaya ve kollamaya devam edeceğiz.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı gazileri ile şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası vermek için düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Törende şehit düşen ordu ve emniyet mensubularının çocuklarına madalya verilmesi sırasında duygulu anlar yaşandı.

Törende konuşan Vali Mutlu, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde şehit olan güvenlik güçleri hakkında açıklamada bulundu. Mutlu, “Bugün Niğde’de maalesef henüz hangi örgütün saldırısı olduğu netleşmemekle birlikte mutlak bir terör örgütü mensupları tarafından asker, polis müşterek oluşturulan bir kontrol noktası Niğde Ulukışla da 2 şehit daha verdik. Aziz vatan topraklarına 1 askeri personelimiz ve 1 emniyet görevlimizi ebediyete uğurladık. Bu vesile ile şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, bütün şehitlerimiz gibi mekanının cennet olması dileğiyle yakınlarına, geride kalanlarına ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu aziz milleti bize emanet eden devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün şehitlerimiz ve gazilerimiz huzurunda bir kez daha ifade ediyoruz ki; bu tür menfur saldırıların hiçbirisi bu milletin sinesinden en ufak bir şekilde tereddütte, yılgınlığa, geri adıma vesile olmayacak. Her türlü saldırı karşısında devletimizi ve milletimizi ebediyete kadar korumaya ve kollamaya devam edeceğiz. Bu vesile ile şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

"Hüzünlüyüz çünkü genç yaşında vatanın güzel topraklarına emanet ettiğimiz çocuklarımızın derin acısını aileleriyle birlikte yaşıyoruz." diyen Mutlu, "Onların acıları elbette ki aileleri olması itibariyle daha derindir. Ancak biz millet olarakta bu acıyı aynı derinlikte hissediyor ve şehit ailelerine taziyelerimizi milletimiz adına arz ediyoruz. Başları sağ olsun.” şeklinde konuştu.



CİHAN

Yorumlar