Vali Mutlu: Emniyette basına ofis için düzenleme yapılacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında basın mensupları için bir ofis açılması konusunda düzenleme yapılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: Emniyette basına ofis için düzenleme yapılacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasında basın mensupları için bir ofis açılması konusunda düzenleme yapılacağını söyledi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Basın Konseyi'ni ziyaret etti. Ziyarette; Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan, eski AK Parti Milletvekili Nevzat Yalçıntaş ve Basın Konseyi üyeleri katıldı.

Ziyarette konuşan Vali Mutlu, basın mensuplarının emniyet binalarına alınmama konusuna değindi. Mutlu, "Emniyetin uygun bir alanında sadece onların çalışma koşullarında fiziki mekan koşullarını kışın soğuktan, yazın sıcaktan, çalışırken yazarken bunların ofis olarak kullanabilecekleri alan düzenlemesidir. Bunu da Emniyet Genel Müdürlüğü makul bir talep olarak görüyor ve bununla ilgili bir düzenleme yapılacağını biliyorum. Her tarafa girilip çıkılmak suretiyle bir habercilik anlayışının doğru olmadığı yönündedir, konu bu. Toplum ya da meslek camiası bunu algılarken bir kısıtlama gibi düşündü. Yoksa fiziki mekan ihtiyacının bir yerde bulunma ihtiyacının kısıtlayıcı yönünde bir tutum değil. Bunun düzenlemesi gerektiği yönünde bir irade var ve bu irade kendini mutlaka gösterir." şeklinde konuştu.

Tutuklu gazeteciler konusunu değerlendiren Mutlu, tutukluluk sürelerinin 5 yıl ile sınırlandırılmasıyla birlikte bu gazetecilerin de dışarı çıkacağını söyledi. Geciken adaletin mahsurlarını her zaman paylaştıklarını ifade eden Mutlu, "Tutukluluklarla ilgili süreçlerde adli mekanizmalarımızın süratli çalışabilmesi elbette ki hukukun vicdanlarda yer edinmesi bakımından önem arz ediyor. Bunu hepimiz ortaklaşıyoruz. Hakikaten önemlidir insanların bir saat bile özgürlüklerinin kısıtlanması, o kısıtlanan açısından iyi bir empati yapabilirseniz hissedebilirsiniz. Özgürlüğümüz, en büyük nimetimizdir."

Çevik kuvvet polislerinin basın açıklamalarının yapıldığı yerde bulunması konusuna da değinen Mutlu, şöyle konuştu: "Bir yerde basın duyurusu yapılacaksa o basın açıklamasının yapılacağı yere gelen vatandaşların güvenliğini sağlamak bizim resmi görevimiz. Basın duyurusunu yapan gruba karşı birileri gelir de saldırı yaparsa, çatışmaya girerse o zaman da demezler mi 'Ya basın duyurusunun yapılacağını biz duyurduk. Geldik burada basın duyurusu yapıyoruz, sizin hiç bir tedbiriniz yok burada kavga çıktı.' Bakın geçen gün Kadıköy'de bir imza standı açıldı. İmza standının açılması sırasında farklı bir grup, imza standı alanlarla arasında kavga çıktı. İmza standı açacak olanlar bize haber vermiş olsaydı biz orada güvenlik tedbiri alacaktık. Kime ait olursa olsun, hangi partili olursa olsun. E bize haber vermedin. Ortalık ne oldu? Kavgaya dönüştü. Aynı şey Milliyetçi Hareket Partisinin bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan olayda. Yani bize bir bilgi verilmiş olsa böyle bir açılış yapıyoruz burada diye. Bir güvenlik tedbiri alınması gerekirdi ve güvenlik tedbiri alınırdı. Bunları bütün arkadaşla söylüyoruz. Bir açıklama, bir duyuru yapılacaksa orada bir güvenlik tedbiri alacağız. Çevik kuvvet onun için duruyor orada." CİHAN

Yorumlar