Vali Mutlu: Ceset parçalanmış değil, failini kısa sürede alırız

Beyoğlu’nda dün sabah saatlerinde bir çanta içerisinde kadın cesedi bulunmuştu. Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Parçalanmış bir ceset değil. Elimizde bilgiler var. Faili kısa sürede alırız.” dedi. Beyoğlu'nda...

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: Ceset parçalanmış değil, failini kısa sürede alırız

Beyoğlu’nda dün sabah saatlerinde bir çanta içerisinde kadın cesedi bulunmuştu. Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Parçalanmış bir ceset değil. Elimizde bilgiler var. Faili kısa sürede alırız.” dedi.

Beyoğlu'nda cesedi sokaktaki bir çantada bulunan kadının Suriyeli Musaybe Al Musa olduğu ortaya çıkmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü ile Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dün sabah saatlerinde Bülbül Mahallesi Aşıklar Sokak'ta bir temizlik görevlisi tarafından bulunan çantadan çıkan kadın cesediyle ilgili araştırmaya devam ediyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i makamında ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Mutlu çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Mutlu, “Parçalanmış bir ceset değil öncelikle basına öyle yansıdı. Bir hanım cesedi. Detaylarını emniyetimiz araştırıyor. Onu bırakanlarla ilgili bir takım çalışmalarımız var. Emniyetimiz bunun faillerini bulacak. Detaylara girmeyeceğim ama parçalanmış bir ceset değil. Bavul içerisinde maalesef bulunmuş bir cesettir. Failini kısa sürede de alırız. Elimizde bir takım bilgiler var.” dedi.

AŞIRI YAĞIŞA RAĞMEN YÜKSEK ORANLI BİR SIKINTI YOK

İstanbul’da son bir haftadır etkili olan sağanak yağışın bazı bölgelerde sıkıntı oluşturmasıyla ilgili yanlış yapıları sorumlu tutan Vali Mutlu, “Hiçbir sorun olmadan bu yağışların keyifle hissedilmesi, barajlarımızın dolması hepimizin ortak dileğidir. Baktığımızda da aslında yer yer problemler de görülebiliyor. Yağışların oranlarına da baktığımızda önemli yağışlar alıyoruz. Meteorolojinin uyarılarına da zaten hepimiz tarafından biliniyor.” diye konuştu.

Geçmiş dönemlerle meydana gelen can kayıplarını hatırlatan Mutlu, şöyle devam etti: “Allah’a şükür İstanbul’da can kayıpları olan hadiseler yaşadık. Önemli semtlerde günlerce su tahliyesiyle uğraştığımız günler de geçirdik. Aşırı yağışlara rağmen bu manada yüksek oranlı bir sıkıntı içerisinde değiliz ama bazı semtlerde evlerimizin zamanında yapımından kaynaklanan, kotları itibariyle yol kodunun altında kalmış bir takım evlerde bu sel taşkınlarının olumsuzluklarını da maalesef görüyoruz. Tabi daha iyisini yapmak için uğraşacağız. Yapmamız gereken bu. Bu yağmurlarda da almamız gerekli olan tedbirleri hem idare olarak hem de vatandaş olarak daha dikkatli bir şekilde yürütmemiz gerekiyor. İzliyoruz. Herkes bu yağışlı havada tedbirlerini alacak.”

CİHAN

Yorumlar