Vali Mutlu: Bugüne kadar 715 okulumuzu güçlendirdik

Üsküdar'da Sultantepe İlköğretim Okulu'nun yeni binasının açılış törenine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bugüne kadar İstanbul’umuzda 540 tanesini güçlendirdiğimiz, 175 tanesini de yıkıp yeniden yaptığımız 715 okulumuza deprem noktasında el.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: Bugüne kadar 715 okulumuzu güçlendirdik

Üsküdar'da Sultantepe İlköğretim Okulu'nun yeni binasının açılış törenine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bugüne kadar İstanbul’umuzda 540 tanesini güçlendirdiğimiz, 175 tanesini de yıkıp yeniden yaptığımız 715 okulumuza deprem noktasında el attık ve okullarımızı daha güçlü hale getirdik.” dedi.

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından İSMEP kapsamında Üsküdar’da yıkılıp yeniden yaptırılan Sultantepe İlkokulu hizmete girdi. Açılış törenine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclis Başkan Vekili Hayrettin Çelik, İSMEP Koordinatörü Kazım Engin, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Vali Mutlu, okul açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Mutlu, "Bu okulumuz deprem için güçlendirme amacıyla yıkıp yeniden yaptığımız bir okul olduğu için çok anlamlı. Çünkü İstanbul’umuzda bu tür okullarımızı yıkıp yapmak veya güçlendirme noktasında çok emek sarf ediyoruz. Bugüne kadar İstanbul’umuzda 540 tanesini güçlendirdiğimiz, 175 tanesini de yıkıp yeniden yaptığımız 715 okulumuza deprem noktasında el attık ve okullarımızı daha güçlü hale getirdik. İnşallah bundan sonraki okullarımıza da aynı süratle öğretmen ve öğrencilerimizin güven içerisinde eğitimlerini sürdürmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kara ise yüzyıllardır Üsküdar çocuklarının bu mahalleden İstanbul surlarını süzdüğünü belirterek, "İstanbul'un fethine şahit olmuş bir mahallenin okulunu açıyoruz. Bu semtte birçok edebiyatçı, şair, sanatçı ve devlet adamının yetişti, umarım bu kültür vadisi olma özelliği hep devam eder.” diye konuştu.

Öte yandan Vali Mutlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplamadı.


CİHAN

Yorumlar