Vali Mutlu: Bölgede yüzü maskeli, eli silahlı gruplar var

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda yaşanan gelen olaylarda ölü sayısının 2 olduğunu söyledi. Mutlu, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Ölen ikinci kişinin kimliğinin henüz belli olmadığını belirten Mutlu, 8 polisin...

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: Bölgede yüzü maskeli, eli silahlı gruplar var

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda yaşanan gelen olaylarda ölü sayısının 2 olduğunu söyledi. Mutlu, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Ölen ikinci kişinin kimliğinin henüz belli olmadığını belirten Mutlu, 8 polisin de yaralı olduğunu belirtti. Mutlu, "Kurt'a ait törenin tamamlanmasını ve burada sıkıntı yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum. Bu bölgede eli silahlı yüzü maskeli grupların, toplantılara, törenlere katılanları tahrik etmek, ajitasyonlar içinde olduklarını çok net görüyoruz. İstihbarat kayıtlarımız da bu konuda çok net." dedi.

Mutlu, Üsküdar'da restore edilen ve yeniden ibadete açılan Aziz Mahmut Hüdai Camii'nde düzenlenen törenden ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Okmeydanı'ndaki olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt'un defnedilmek üzere Sivas'a gönderileceğini belirten Mutlu, "Uğur Kurt, İstanbul'daki töreni yapıldıktan sonra memleketi Sivas'a gönderilip defnedilecek. Alilesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu kaybımızdan sonra dün akşam emniyet güçlerimize yönelik, el yapımı parça tesirli bombalı saldırı oldu. Yaralanan vatandaşlarımızdan birisi bugün hayatını kaybetti. Henüz kimliği belli değil. Böylece acı kaybımız 2 oldu. Ayrıca emniyet mensuplarımız da bu saldırı ile önce 7 polis memurumuz yaralandı, dün geceki hadiselerde de silahlı bir saldırıda ayağından yaralı bir polis memurumuz ile toplam 8 polisimiz yaralı." ifadelerini kullandı.

'KURT İÇİN YAPILACAK TÖRENE DİKKAT'

Okmeydanı'ndaki olayların içeriğine dikkat çeken açıklamalar yapan Mutlu, "Yüzü maskeli, eli zaman zaman silahlı bir takım grup ve kişilerin ajitasyonlarla toplumu tahrik ettiği ve çatışma ortamını büyüterek ülkemizin, şehrimizin insanlarımızın güvenliği ve huzurunu bozmaya yönelik emeller içinde olduklarını görüyoruz. Uğur Kurt'a ait törenin tamamlanmasını ve burada sıkıntı yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum. Bu bölgede eli silahlı, yüzü maskeli grupların bu toplantılara törenlere katılanları tahrik etmeye, ajitasyonlar içinde olduklarını çok net görüyoruz. İstihbarat kayıtlarımız da bu konuda çok net. Gerek emniyet mensuplarına, gerekse 2 vatandaşımıza yönelik saldırılar fevkalade üzüntü vericidir. Bunların faillerini her halükarda bulacağız, adliyeye teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

SAĞDUYU ÇAĞRISI

Sağduyu çağrısında bulunan Mutlu, "Herkesi duyarlı olmaya, bu ortamı ajite edecek her türlü hareketten kaçınmaya, dikkatli bir şekilde olayları izlemeye davet ediyorum. Bunlarla ilgili emniyet çalışmalarını sürdürüyor. Yeni bilgiler oldukça bunları paylaşacağım. Şu anda önemli olan sokakta eli silahlı, yüzü maskeli grupların varlığıdır. Devletin ve milletin gücünden daha büyük bir güç içinde olanlara fırsat vermeyiz. Bunu bilsinler." dedi.

Savcının olay yerine geç gittiği iddiasına da Mutlu, "Saat konusunda bilgim yok. İşin doğası gereği adli makamlar ne gerekiyorsa yapmıştır. Dün akşam otopsi işlemleri hızlı bir şekilde yapıldı. Merhum Kurt'un vücudundaki kurşun çıkartıldı bu kurşunla birlikte balistik incelemeleri yapılacak. En kısa süre içinde sonuçlandırılacak." cevabını verdi.

'GÖREVE DEVAM'

Mutlu, özellikle sosyal medyada yer alan görev yerinin değiştirildiği yönündeki haberlere ilişkin soruya da cevap verdi. Mutlu, "Görev yerinin değiştirildiği iddiasıyla ilgili sosyal medyada çıkan haberlere ilişkin konuşan Mutlu, "Kararnameyi siz gördünüz. Netice itibariyle biz İstanbulumuzda nasip olan süre içinde görev yapmaya devam edeceğiz. Biz devletimizin memuruyuz. Şurada ya da burada görev yapmak önemli değil. Tabii İstanbul'dayız. Görevimizi sürdürüyoruz. Yeni kararname de valilerimize, gittikleri illere hayırlı uğurlu olsun. " şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar