Vali Mutlu: Başbakan’ın açıklaması valiyle değil ilgililer şeklinde

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi olayları sırasında gerçekleşen bir görüşmede Başbakan’ın valiyi ağlatmasıyla ilgili çıkan haberleri yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu: Başbakan’ın açıklaması valiyle değil ilgililer şeklinde

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi olayları sırasında gerçekleşen bir görüşmede Başbakan’ın valiyi ağlatmasıyla ilgili çıkan haberleri yalanladı. Mutlu, “Bildiğim kadarıyla Sayın Başbakanımızın valinin şeklinde bir değerlendirmesi yok ilgilileri şeklinde var. Orada valimiz şeklinde bir açıklamanın sayın Başbakanımızın adına medya tarafından biraz kullanıldığı gibi anlıyorum.” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı olaylarında, Başbakan Erdoğan’ın, “Sorumluları ofisime çağırdım, azarladım. Valiyi ağlattım.” şeklinde çıkan haberleri değerlendirdi. Cuma namazı için Maslak orman Bölge Müdürlüğü içindeki Fatih Ormanı Camii’ne gelen Mutlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Mutlu, “Bildiğim kadarıyla Sayın Başbakanımızın valinin şeklinde bir değerlendirmesi yok. İlgilileri şeklinde var. Orada valimiz şeklinde bir açıklamanın Sayın Başbakanımızın adına medya tarafından biraz kullanıldığı gibi anlıyorum. Benim okuduğum kadarıyla bazı medya organları da böyle geçmiş. İlgililer şeklinde bir değerlendirme var. Dolayısıyla vali şeklinde bir değerlendirme olmadığını görüyoruz. Bazı basın organları da bunu bu şekilde geçmişler zaten.” diye konuştu.

Konudan detaylı bilgisi olmadığını ifade eden Vali Mutlu, “Özellikle bazı basın organlarında valiye atfen böyle bir hadisenin olduğu yönünde böyle bir açıklama var. Ama bu Sayın Başbakanımızın açıklaması değil. İlgililer ifadesini belirtiyor. Dolayısıyla vali konusuyla ilgili bazı basın organlarında çıkmış. Bilginin Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu açıklamayla ilgili olmadığı yanlış olduğu anlaşılıyor." dedi.

Gezi Parkı sürecinde Başbakan Erdoğan’a çok defa görüştüğünü belirten Mutlu, şöyle devam etti: “Sayın Başbakanımızla muhtelif vasıtalarla muhtelif şekilde görüşmelerimiz oldu. Olmaması mümkün mü? Detaylara benim girmeme gerek yok. Bu açıklamayı benim yapmama gerekiyordu. Bir düzeltme olması bakımından. Sayın Başbakanımızın söylemediği bir şey kendilerine ithafen basında vali şeklinde açıklanmış oldu. Halbuki Sayın Başbakanımızın açıklaması ilgilileri şeklindedir.”
CİHAN

Yorumlar