Vali Mustafa Büyük: Adana’nın sorunları işbirliğiyle çözülebilir

Adana Ticaret Odası’nı ziyaretinde şehrin çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin bilgi alan Adana Valisi Mustafa Büyük, kentteki tüm kurumların ortak çalışmalarıyla bu sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi. Vali Büyük, Adana Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
Vali Mustafa Büyük: Adana’nın sorunları işbirliğiyle çözülebilir

Adana Ticaret Odası’nı ziyaretinde şehrin çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin bilgi alan Adana Valisi Mustafa Büyük, kentteki tüm kurumların ortak çalışmalarıyla bu sorunların üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Vali Büyük, Adana Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe’den kentin öncelikli sorunları hakkında bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Atila Menevşe, kent ekonomisinin gelişmesine yönelik çalışmalarını hızla sürdürdüklerini dile getirdi. Menevşe, "Önümüzdeki dönemde ihracat hamlesi yapmak istediğimizden, önceliğimizi ihracatın geliştirilmesine verdik. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi ihracat yapabilir duruma getirmek istiyoruz. Bunun için de üyelerimize önemli oranda destekler sağladık. Onların yurtdışındaki fuarlara gitmelerini sağlayarak uluslararası pazarlara açılmaları yönünde bağlantı kurmalarını teşvik ediyoruz." dedi.

Konuşmasında, ayakkabı ve tekstil sektörleri başta olmak üzere birçok sektörün şehrin merkezi bölgelerinde düzensiz bir şekilde faaliyet göstermelerinden dolayı olumsuzluklar yaşandığını, bu durumun Adana’nın gelişimine engel olduğu gibi, kentin ekonomik potansiyelinin tam anlamıyla kullanılamamasını da beraberinde getirdiğini belirten Menevşe, “Küçük atölyeler olarak üretim yapan bu işletmelerin kümelendirilerek başka bölgelere taşınmalarının sağlanması gerekmektedir. Böylesine olumsuz şartlara rağmen ülkemizde erkek ayakkabısı üretiminde ilk sırada yer alan Adana’nın çok daha ileri boyutlara taşınarak buradaki işletmelerin önemli bölümünün ihracat yapabilir duruma getirilmesinin sağlanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük de, kentin sorunlarının, kurumlar arasında diyalog ortamının sağlanması ve ortak çalışmalar yapılmasıyla çözüme kavuşturulabileceğine inandığını söyledi. İşletmelerin şehir merkezinde üretim yapmalarının artık çok gerilerde kaldığını, küçük sanayi siteleri ve kümelendirme çalışmalarıyla bu yöndeki kargaşaya son verildiğini anlatan Vali Büyük sözlerini şöyle sürdürdü: “Günümüzde her meslek grubunu şehir dışına çıkarmak, bunlara yer göstermek, ufuklarını açmak kümelendirmenin zeminini oluşturmak gerekiyor. Tüm kurumların işbirliğiyle gerçekleştirilecek akılcı çalışmalarla bu yöndeki sorunların tümüyle ortadan kaldırılabileceğine inanıyorum. Bu şekildeki işletmeleri kümelendirerek, ihtisas organize sanayi bölgeleri haline dönüştürebilirsek başarı sağlanabilir. Bu konuda Çukurova Kalkınma Ajansı’na görev verilmesinin sağlıklı sonuçlar alınmasını sağlayacağına inanıyorum. Bu konudaki çalışmaları önümüzdeki dönemde hep birlikte yürütelim ve Adana’nın bu yöndeki sıkıntılarına kalıcı çözümler yaratalım.”

Atila Menevşe ziyaret sırasında, bu yıl 120. yaşını kutlayan ATO’nun rozetini Vali Büyük’ün ceketinin yakasına takarak armağan etti.

CİHAN

Yorumlar