Vali Lekesiz, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Vali Lekesiz, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Lekesiz’e, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Reyhanlı İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Gülbaz, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürü Adnan Korkmaz, Cilvegözü Gümrük Kapısı Mülki İdare Amirliği’nden, Gümrük ve Turizm İşletmeleri’nden (GTİ) yetkililer de eşlik etti.

Daha sonra toplantıya geçen Vali Lekesiz, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Mehmet Eriş’in sunumu eşliğinde toplantıya katılan ilgililerle birlikte Cilvegözü Sınır Kapısı’nda alınan güvenlik tedbirlerini değerlendirdi.
Vali Lekesiz bu kapsamda; ara bölgede bulunan lojmanların yıkıldığını, 2 bin 400 metre boyunca tel çit çekildiğini, aydınlatma ve kamera sistemleri, sınırın sıfır noktasına bir kapı, ihtiyaç duyulan yerlere nöbetçi kulübesi, gözetleme kulelerine uzak mesafeli projektörler ve telefon hattı, üstü örtülü gölgelik ve dinlenme alanı, indirme, yükleme rampası, ara bölgenin elektrik ihtiyacı için elektrik trafosu yapıldığını kaydetti.

Vali Lekesiz ayrıca, araçlarının altının aranması amacıyla araç altı tarama ve tanıma sistemi, Suriye’den gelen TIR’ların üzerinin kontrolü amacıyla gölgelik altına ayna yerleştirilmesi, acil durumlarda TIR sahasının tahliyesi amacıyla Jandarma arama noktasının arkasına seyyar kapı için çalışmaların yapıldığını aktardı.
Türkiye kapı önünde 25 metre uzaklıkta TIR ve binek araçların alımı ile bunun kontrolü amacıyla açılır kapanır otomatik kapı ve bariyerlerin kurulduğunu aktaran Vali Lekesiz, “Giriş-çıkış noktasına tırların ve hamalların aranması amacıyla kapı detektörü ve kontrol kulübesi yapıldı. Gelen yolcu ve eşyalarının aranması amacıyla bagaj X-Ray’i ile kapı dedektörü kuruldu. Aktarma alanı ve civarının gözetlenmesi amacıyla kamera sistemi, yaya giriş yolu, aktarma alanının genişletilmesi amacıyla dolgu işlemi, görevli personel için yaya giriş koridoru, engelliler için de olmak üzere bay-bayan tuvaletleri ile çeşme, ayrıca personel için bay-bayan tuvaletleri ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalar gerçekleştirildi. “ dedi.

Lekesiz, tır aktarma sahasında yürütülen güvenlik tedbirlerine yönelik çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar