Vali Lekesiz: Cemil Meriç, çağına ışık tutan berrak bir aynadır

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Cemil Meriç’in, fikirleri ve yorumlarıyla çağa ışık tutmuş önemli bir düşünür olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Lekesiz: Cemil Meriç, çağına ışık tutan berrak bir aynadır

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Cemil Meriç’in, fikirleri ve yorumlarıyla çağa ışık tutmuş önemli bir düşünür olduğunu söyledi. Lekesiz, “O’nu tanımak için dönemini çok iyi bilmek gerekir. Gerçekten O, çağına ışık tutan deyim yerindeyse berrak bir aynadır.” dedi.

Vali Lekesiz, Reyhanlı ilçesinde bulunan ve müzeye dönüştürülmesi için restorasyonu devam eden Cemil Meriç doğduğu evde incelemelerde bulundu. Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt’un da bulunduğu ziyarette Vali Lekesiz, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Lekesiz, geçtiğimiz yılın ‘Cemil Meriç Yılı’ ilan edildiğini hatırlatarak, “Bir yıl boyunca, Cemil Meriç’in düşünce dünyasını, fikirlerini, sanat anlayışını, yazılarla, resimlerle, makalelerle, panel ve toplantılarla anlatmaya çalıştık. Amacımız; değerlerimizle ilgili bilinç ve farkındalık oluşturmak, çocuklarımızın ve gençlerimizin sahip olduğumuz değerleri, eserleri aracılığı ile onların düşünce dünyalarını öğrenip o zenginliği ve medeniyeti tanıyabilmelerini sağlamaktır.” dedi.

Vali Lekesiz, Cemil Meriç Kültür Evi ve Müzesi’nin restorasyonunun üç ay sonra bitirmeyi planladıklarını hatırlatarak, “Burası Türkiye’de Cemil Meriç adına yapılan ilk müze olacağı gibi diğer pek çok açıdan da ilkleri barındırıyor. Burası, Cemil Meriç aynasından Anadolu’nun son 150 yıllık macerasını ziyaretçilere net olarak gösterecek. Burayı ziyaret eden öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm ziyaretçiler ayrı bir kültür, irfan ve düşünce dünyası ile tanışacaklar.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar