Vali Küçük: Alıkonulanlar için fidye istenmedi

İŞİD tarafından rehin alınan şoförlerin ailesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, "Alıkonan vatandaşlarımız için fidye istendiği doğru değildir." dedi.Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Musul’da terör örgütü Irak...

Google Haberlere Abone ol
Vali Küçük: Alıkonulanlar için fidye istenmedi

İŞİD tarafından rehin alınan şoförlerin ailesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi İzettin Küçük, "Alıkonan vatandaşlarımız için fidye istendiği doğru değildir." dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Musul’da terör örgütü Irak Şam İslam Devleti(İŞİD) tarafından rehin alınan Türk şoförlerden Vehbi Demir’in baba evini ziyaret etti. Haliliye ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi'ndeki evinde yaşayan ve üç çocuk babası 35 yaşındaki Vehbi Demir’in ailesini ziyaret eden Vali İzzettin Küçük, Musul’da bulunan vatandaşlar için devletin ilgili bakanlıklar başta olmak üzere topyekûn çalışma yürüttüğünü ifade etti. 'Rehine' yerine 'alıkonma' ibaresini kullanan Vali Küçük, rehineler için fidye istendiği iddialarını reddetti. Küçük,“Devletimiz bu konuda çok yoğun mesai harcıyor. Bu çalışmaların neticesinde İnşallah vatandaşlarımız sağ salim ailelerine kavuşacaktır. Alıkonan vatandaşlarımız için fidye istendiği doğru değildir. Bu tür konularda resmi makamların açıklamalarına itibar edilmelidir." dedi.

Öte yandan ziyareti sırasında Vali İzzettin Küçük şoförlerin bağlı bulundukları nakliye firması yetkilileriyle de telefonla görüşerek aileye bilgi verdi. Vali İzzettin Küçük ziyaretinin ardından ailenin çocuklarına da hediyeler verdi. Vehbi Demir’in babası Halef Demir ise kendilerini ziyaret eden Vali İzzettin Küçük’e teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar