Vali koltuğuna oturan öğrenci, okullarda güvenliğin artırılması talimatı verdi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazipaşa İlkokulu 8.

Google Haberlere Abone ol
Vali koltuğuna oturan öğrenci, okullarda güvenliğin artırılması talimatı verdi

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazipaşa İlkokulu 8. sınıf öğrencisi Rabia Nur Üney’e makamını devretti. Makam koltuğuna oturan Üney’in ilk talimatı, İl Milli Eğitim Müdürü’ne okullarda gördüğü eksiklerin giderilmesi yönünde oldu.

İlkadım Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerini makam kapısında karşılayan Vali Aksoy’a öğrenciler çiçek takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili vali olarak makam koltuğuna oturan Rabia Nur Üney, yaptığı konuşmasında, “Atatürk'ün şehri Samsun'un kadın valisi olarak bu koltukta oturmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Bu yıl ulusal bağımsızlığa kavuştuğumuz ’23 Nisan 1920’ tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 94. yıl dönümü. Tüm dünya ve Türkiye'deki bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Burada olmak çok güzel ve gurur verici. Bu güzel ilin bir kadın valisi olarak benim ilk talebim il milli eğitim müdürlüğümüzden olacak. Ben kitap okumayı seviyorum. Herkesin de okumasını isterim. Samsun’da kütüphane sayısı az. Onların arttırılması gerekir. Samsun’un tüm okullarında kütüphane açılmasını ve o kütüphanelerde okulların, öğrencilerin seviyelerine göre kitaplar dağıtılmasını istiyorum. İkinci olarak ise okullardaki güvenliklerin arttırılmasını ve okul önlerindeki servislerin daha fazla denetlenmesini istiyorum. Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram özelliği taşıyan 23 Nisan’ın dünya çocuklarının barış, refah ve huzur içerisinde yaşamasına vesile olması dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mızı kutluyorum.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise “Sayın valimizin emri doğrultusunda gerekli çalışmalarımızı hızlandıracağız.” dedi. Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Gazi Paşa İlkokulu 8. sınıf öğrencilerinden temsili vali olan Rabia Üney, 4. sınıf öğrencisi Ayşenur Albak ve Suriyeli 1. sınıf öğrencisi Mohammad Shouka ile sohbet ederek derslerinde başarılar diledi. Daha sonra Vali Aksoy tarafından konuk öğrencilere verilen çeşitli hediyelerin ardından birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
CİHAN

Yorumlar