Vali Kolat, Keskin ilçesini ziyaret etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Keskin ilçesini ziyaret etti, kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Kolat, Keskin ilçesini ziyaret etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Keskin ilçesini ziyaret etti, kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek, vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Kolat ve beraberindeki İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile birlikte Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan'ı ziyaret ederek, ilçedeki kamu yatırımları, restorasyon çalışmaları ve çeşitli konularda bilgi aldı. İlçe merkezindeki kamu yatırımlarını yerinde inceleyen ve vatandaşlarla sohbet edip, çay içen Vali Kolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede elektrik kesintisine bağlı su kesintisinin yaşandığını belirterek, Keskin ilçesinin suyunun Kapulukaya Barajı'ndan geldiğini, ilçeyle baraj arasındaki mesafenin uzak olduğunu kaydetti.

İlçe belediyesine aylık ortalama 90-100 bin lira arasında elektrik parasının geldiğini ifade eden Kolat, "Keskin ilçesinin nüfusunda eskiye oranla ciddi bir düşüş oldu, diğer ilçe, belde ve köylerde olduğu gibi, İller Bankası'ndan gelen para azaldı, personel de var, zaman zaman su tahsilatında sıkıntılar yaşanıyor. Kesinti oldu, bundan sonra olmayacak. Gerekli tedbirler alındı. Bundan sonra olmayacak. Kamu alacağıdır, her zaman alınması mümkündür, kimsenin üzerinde borcu kalmaz. Bir sıkıntı geçmişte yaşandı, ancak bundan sonra olmayacaktır inşallah. Barajdan gelen su ile ilgili İller Bankası'nın bir çalışması devam ediyor, enerjiyi, güneş enerjisine bağlı olarak üretecekler, onlarda devreye girdiği zaman daha da rahat olacak." dedi.

Keskin Platformu çalışmasının da başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Vali Kolat, "Bu kapsamda Keskin ilçesinde neler yapılabilir, ne tür projeler geliştirilebilir, ilçe eski canlılığına nasıl kavuşturulur, bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor. İnşallah ileriye dönük bu çalışmalardan olumlu sonuçlar alacağız. Bütün amacımız, ilçeyi eski Keskin canlılığını tekrar yaşatabilmek. Tabi bu sadece devlet imkanları ile olacak bir olay değil, vatandaşın burayı tercih etmesi, gençlerin buraya yönelmesi lazım. Üretime yönelik çalışmaların yapılması gerek. Özel sektörün özellikle Keskinlilerin buraya yatırım yapması gerek. Bir ülkedeki, bir ildeki kalkınmanın temel unsuru özel sektördür. Keskin ilçesine yeni işletmelerin geleceğine inanıyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar