Vali Kocatepe: Kaynak alevi birikmiş barut gazını patlattı, 5 yaralı var

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde barut gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 3’ünün polis olduğu bildirildi.Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki otoparkın altında yer alan atış...

Google Haberlere Abone ol
Vali Kocatepe: Kaynak alevi birikmiş barut gazını patlattı, 5 yaralı var

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nde barut gazı sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 3’ünün polis olduğu bildirildi.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki otoparkın altında yer alan atış poligonunda tadilat nedeniyle kaynak yapıldığı sırada patlama meydana geldi. Patlamanın ardın bölge dumanla kaplanırken, çevreye barut kokusu yayıldı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerine giden ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamada 3’ü polis 5 kişi yaralandı. Yaralılardan, durumunun ağır olduğu bildirilen bir polis memuru Adana’ya sevk edildi.

YARALILARI KURTARMAYA ÇALIŞAN 5 POLİS MEMURU ZEHİRLENDİ

Bu arada, bazı polis memurları da patlamanın meydana geldiği poligonda mahsur kalan yaralıları kurtarmak için poligonun içine girdi. İçeri girenlerden 5 kişi yoğun dumandan zehirlendi. Bu arada, dumanla kaplanan poligonun havalandırılması için üst kısmında iş makineleriyle delik açıldı.

VALİ KOCATEPE: MUHTEMELEN KAYNAK BİRİKMİŞ BARUT GAZINI PATLATTI

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, patlamanın poligonda, barut gazının sıkışmasından kaynaklı meydana geldiğini açıkladı. Vali Kocatepe: “Bu gün Emniyet Müdürlüğümüzün bahçesinin altında bulunan silah atış poligonunda bir arızayı gidermek için kaynak çalışması yapılırken, muhtemelen birikmiş barut gazının patlaması sonucu bir yangın çıkmış ve alevlerden etkilenen 5 personelimiz yaralanmıştır. Bunlardan birinin durumu iyi, taburcu edildi. Biri başkomiser, 2 polis memuru, bir teknisyen ve bir işçi olmak üzere 4 personelimizde yanık teşhisiyle tedavi altına alındı. Yangın esnasında kurtarmak için içeriye giren arkadaşlarımız dumandan etkilenerek hastaneye gittiler. Herhangi bir sabotaj ve buna benzer dış etki söz konusu değil. Muhtemelen kaynak alevinden, birikmiş olan barut gazının patlamasıyla ortaya çıkan bir yangın.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar