Vali Kıraç: Basın özgürlüğü, demokrasiyi ölçen bir alet gibidir

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal basın çalışanları ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Kıraç: Basın özgürlüğü, demokrasiyi ölçen bir alet gibidir

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal basın çalışanları ve temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Kıraç, toplumda basın önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Demokrasilerde, demokrasiyi ölçecek bir alet olsaydı bunun en güzel göstergesi basın özgürlüğü olurdu." dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yemekten sonra bir konuşma yapan Vali Kıraç, Türkiye’de ölümlerin olmadığı çatışmaların yaşanmadığı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Geçen yıl yaşanan tablonun geleceğe ümitle bakmak için çok önemli bir etken olduğunu belirten Kıraç, çözüm sürecinin bu yıl kalıcı hale gelmesini umut ettiğini kaydetti. Kıraç, "Çözüm sürecinin kalıcı hale geldiği, farklı kültür ve medeniyetin yaşadığı bu coğrafyada yeniden bu farklılıkların kendi renkleriyle yaşadığı bir yıl olmasını diliyordum. Bunun için halkı basına ve bize önemli görevler düşüyor." dedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek ise böyle bir günde tutuklu meslektaşlarının olduğunu ve bunların bırakılması gerektiğini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar