Vali Karaloğlu: Uludağ'ın olduğu Bursa'da yüzme havuzu değil, buz pisti yapın

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, belediyelerin Uludağ gibi bir dağın bulunduğu Bursa’da artık kış sporlarına yönelik yatırımlar yapmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Karaloğlu: Uludağ'ın olduğu Bursa'da yüzme havuzu değil, buz pisti yapın

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, belediyelerin Uludağ gibi bir dağın bulunduğu Bursa’da artık kış sporlarına yönelik yatırımlar yapmasını istedi. Karaloğlu, “Belediyelerimiz artık yüzme havuzu yapmasın. Bunun yerine kış sporları merkezi yapsınlar. Uludağ gibi bir kayak merkezinin olduğu Bursa’da bir tane kış sporları merkezi (Buz pateni, buz hokeyi) yok. Halbuki bunlara yatırım yapan belediyeler kazançlı da çıkar.” dedi.

    Vali Münir Karaloğlu, Nilüfer Kaymakamlığı'na gelerek Kaymakam Mustafa Kılıç’tan ilçe hakkında brifing aldı. Ziyarette konuşan Vali Karaloğlu, “Nilüfer ilçemiz planlı yapılaşması ile sıkıntısı en az olan ilçemiz. Bu ilçemize önem veriyoruz. Kültürel eserlere yatırım yaptığı için belediyemizi kutluyorum. Yalnız belediyelerimiz artık yüzme havuzu yapmasın. Bunun yerine kış sporları merkezi yapsınlar. Uludağ gibi bir kayak merkezinin olduğu Bursa’da bir tane kış sporları merkezi (Buz pateni, buz hokeyi) yok. Halbuki bunlara yatırım yapan belediyeler kazançlı da çıkar.”

    Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin Dağyenice projesine destek vermelerini isteyen Karaloğlu, “Bu proje Bursa için hayati öneme sahip. Sağlık konusunda yakın bir zamanda ruh ve sinir hastanesi ile ağız ve diş sağlığı merkezini açacağız. Bu bölgede sanayi gelişmiş, ancak bu sanayinin çevreyi kirletmesine müsaade edemeyiz. Nilüfer Çayı ve Uluabat Gölü'nün de kirletilmemesine özel önem vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

    Kaymakam Mustafa Kılıç ise Bursa’nın en gelişmiş ilçesinin Nilüfer olduğunu belirterek “Bursa’nın en kapsamlı sanayi siteleri Nilüfer'de. Okullaşma oranı yüzde 99 olmasına rağmen nüfusa göre öğrenci sayısı istediğimiz düzeyde değil.” diye konuştu.

    BOZBEY’İ ZİYARET

    Vali Karaloğlu, ardından Nilüfer Belediyesi'ne geçerek Başkan Mustafa Bozbey’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Bozbey, Vali Karaloğlu’ndan Nilüfer'e yapmayı düşündüğü meydan için destek isterken, Karaloğlu ise “İlçenin kent meydanı sıkıntısı var. Kent meydanı yapacağınız her konuda size yardımcı oluruz. Bizim millet olarak kent meydanı kültürümüz yok. Kent meydanlarına ihtiyacımız var.” dedi.

    Karaloğlu, ardından İhsaniye Meydanı'nda muhtarlar ve vatandaşlarla da bir araya geldi. CİHAN

Yorumlar