Vali Karaloğlu, siyasi parti il başkanlarını topladı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 30 Mart 2014’de yapılacak olan mahalli idareler genel seçimleri öncesinde kentte faaliyet ve seçime katılacak olan siyasi partilerin il başkanları ile seçim güvenliği toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Karaloğlu, siyasi parti il başkanlarını topladı

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 30 Mart 2014’de yapılacak olan mahalli idareler genel seçimleri öncesinde kentte faaliyet ve seçime katılacak olan siyasi partilerin il başkanları ile seçim güvenliği toplantısı düzenledi.
Çarşamba Valilik'teki toplantıya; Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra, İl Emniyet müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Vedat Çolak, siyasi parti il başkanları katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Karaloğlu, 30 Martta yerel yönetimler genel seçiminin yapılacağını hatırlatarak, artık sürecin hızlandığı ve fazla bir zaman kalmadığını söyledi.

CENTİLMENLİK ANLAŞMASI YAPILACAK
Partilerde adayların hemen hemen belli olduğunu ve 18’inde listelerin yüksek seçim kurullarına teslim edilmesi ile bu sürecin de tamamlanacağını anlatan Karaloğlu, “Bu nedenle seçime girecek bütün siyasi partilerin il başkanları ile bir değerlendirme toplantısı yapmak istedik. Adayların belli olduğu bu günlerde arkadaşlarımızla genel konuları bir konuşalım. Üzerinde bazı konuları bir tartışalım, fikir birliğine varılan konularla ilgili de bir centilmenlik anlaşması denebilecek bir metin hazırlayalım istiyoruz. Bunu hep beraber tartışarak karar vereceğiz.” dedi.

Seçimlerin yüksek seçim kurulu gözetiminde yapıldığının altını çizen Vali Münir Karaloğlu, “Bizim görevimiz ise yüksek seçim kuruluların bizden talep ettiği, ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak durumundayız. İkincisi ise bizim esas görevimiz seçimlerde siyasi parti ve adayların hiçbir baskı altında kalmadan özgür bir şekilde kendi fikirlerini halka yansıtabilmelerini sağlamak. Vatandaşlarımızın da 30 Martta yine özgür bir şekilde gidip sandığa iradelerini yansıtmak bizim ve siyasi partilerimizin görevi. Bu seçim sürecinde işbirliği yapacağız.” şeklinde konuştu

30 Martta yapılacak genel yerel seçimlerin demokrasi ve huzur içinde geçmesini dileyen Karaloğlu, Bursa’da geçmiş dönemlerde çok sıkıntı yaşanmadığının altını çizerek, “Ama ne olursa olsun biz her türlü ihtimali dikkate alarak tedbir almak durumundayız. Biliyorsunuz son donemde bir kaç ilimizde hepimizin canını sıkan bazı nahoş olaylar oldu. Temenni ediyoruz hiç bir şekilde kentimizde buna benzer olaylar oluşmasın. Oluşmaması içinde bu gün il başkanlarımızla belli konuları konuşup tartışacağız.” diye konuştu.

Bursa’da seçim bürosu sayısını 120’yi aştığını anlatan Vali Münir Karaloğlu şunları ifade etti: “Özellikle seçim bürolarının açılma süreci, açılma usulleri, açıldığı yerler, güvenlikleri, temizlikleri gibi konuları konuşacağız. Diğer taraftan yoğun faaliyet var. Maalesef zaman zaman çevre kirliliğine neden olan görüntüler ortaya çıkıyor. Bunların oluşmaması için özellikle partilerimizle işbirliği yapmak istiyoruz.”

Ayrıca siyasi partilerin nerelere bayrak asabilecekleri hususunda da kuralların belirlendiğini anlatan Karaloğlu şöyle konuştu: "Çevreyi kirletmeden ve her yere afiş asmadan ve dönüşümü olmayan plastik ve naylon gibi malzemeleri kullanmadan nasıl kampanya yaparız gibi konuları arkadaşlarla tartışmalıyız. Ses ve gürültü kirliliğine sebep olmadan nasıl bir kampanya yürütmeliyiz gibi konuları siyasi parti il başkanları ile konuşup karara varmak istiyoruz.”
Vali Münir Karaloğlu, ayrıca basından da toplumu germeyecek ve tansiyonu yükseltmeyecek şekilde duyarlı haber yapmalarını temenni ettiklerini sözlerine ekledi.



CİHAN

Yorumlar