Vali Karaloğlu kedilere ev dağıttı

Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürlüğü tarafından yaptırılan kedievleri hayvanseverlere teslim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Karaloğlu kedilere ev dağıttı

Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürlüğü tarafından yaptırılan kedievleri hayvanseverlere teslim edildi.

    Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ziyaret ettiği Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ile birlikte yaptırılan 10 adet kedievini gönüllü hayvanseverlere teslim etmek üzere ilgili dernek yetkililerine verdi. Vali Münir Karaloğlu, “Bizim medeniyetimizde bu var. Osmanlı döneminin ilk hayvan hastanesi bizim şehrimizde inşa edilmiş, Gurabahane-i Laklakan. Sokak hayvanları ve sahipsiz havanlar ile özellikle kedilerimiz için bölge müdürlüğümüzün yaptırdığı şirin evcikler bunlar, kedi villalarını hayvanseverlere teslim ediyoruz. Bundan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

    Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şube Başkanı Zehra Çelikok da, Bursa’da tarihi bir gün yaşandığını belirterek “İlimizin valisi böyle özel bir günde, bu kadar yoğun işlerinin arasında bölge müdürlüğümüzün sahipsiz hayvanlarımız için yaptığı kulübelerin teslim törenine onur verdiler. Bu demek ki biz yalnız değiliz. Devlet bizim arkamızda. Biz sahipsiz hayvanlarımız için bundan sonra çok daha iyi şeyler yapacağız. Burada bulunan herkese sokaktaki sessiz dostlarımız adına çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun diyorum.” diye konuştu.

    Yaptırılan 10 adet kedievi her biri en az 12 kedi alacak şekilde planlandı. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği üyeleri gönüllü hayvan bakıcılarının belirlediği yerlere kurulacak kedi evlerinin bakım ve temizliği de yine bu gönüllüler tarafından yapılacak. CİHAN

Yorumlar