Vali Karaloğlu: Çok eserde emeğiniz var

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir kanununda yapılan değişiklikle Özel İdarelerin kapatılarak Büyükşehir Belediyelerine devredilmesi sonucu görevleri sona eren İl Genel Meclisi üyelerine veda yemeği verdi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Karaloğlu: Çok eserde emeğiniz var

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir kanununda yapılan değişiklikle Özel İdarelerin kapatılarak Büyükşehir Belediyelerine devredilmesi sonucu görevleri sona eren İl Genel Meclisi üyelerine veda yemeği verdi. Çelik Palas Otelde gerçekleştirilen programa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik ile meclis üyeleri katıldı.

Bursa Valisi Karaloğlu, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada; “Daha önce büyükşehir statüsünü kazanmış olan 14 ilin büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırları olarak belirlendi. Bu illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği, ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere kaldırılarak il özel idareleri kapatılacak. İl özel idarelerinin yerine ise, yine bu kanunun 34. maddesi ile İçişleri Bakanlığına bağlı olarak Yatırım ve Koordinasyon Başkanlığı ihdas edilmiş bulunmaktadır.” dedi.

HALİK’IN BİLMESİ YETER

Meclis üyelerinin bu zamana kadar önemli işlere imza attıklarını anlatan Vali Karaloğlu; "Bugün Bursa'nın, Bursalıların yüzünün güldüğü birçok eserde sizlerin emeği var. Sizler Bursa'yı yurt edinenlerin huzurlu ve mutlu olabilmeleri adına çalıştınız. Sabrınızdan, gayretinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki yaptığınız hizmetlerin birçoğunu denize atmış olsanız dahi balığın bilmesindense Halik’ın bilmesi size yeter” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar