Vali ile gazeteci arasında cop gerginliği

Kahramanmaraş Valiliği'nde, vatandaşların 3 günden bu yana sürdürdüğü Suriyeli sığınmacıları protestolarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında gergin anlar yaşandı. Toplantıda Vali Şükrü Kocatepe ile bir gazeteci arasında cop...

Google Haberlere Abone ol
Vali ile gazeteci arasında cop gerginliği

Kahramanmaraş Valiliği'nde, vatandaşların 3 günden bu yana sürdürdüğü Suriyeli sığınmacıları protestolarıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında gergin anlar yaşandı. Toplantıda Vali Şükrü Kocatepe ile bir gazeteci arasında cop tartışması yaşandı. Vali Kocatepe, bir gazetecinin sorusu üzerine "Siz soru sormadınız duygu ve düşüncelerinizi söylediniz. Sizinle konuşmaya gelmedik biz, basın toplantısı yapıyoruz. Lütfen yani, diğer arkadaşlarımızda var. Gücümüz vardı ama insanları incitmek istemediğimiz için kimsenin annesi ağılamasın diye düşündüğümüz için o gücümüzün tamamını kullanmadık diyorum. Kimsenin burnu kanamadı, hiçbir anne ağlamadı diye arkadaşlarımızı kutladık. Kimseye cop vurmadılar, kötü muamele etmediler, kimsenin bacağından tutup sürüklemediler, tavuk gibi. Bu nedenle de ben kendilerine teşekkür ettim. Ama siz sabrı, toleransı, acizlik olarak nitelendiriyorsunuz, bu duygu düşüncenizi muhafaza edin, ilerde tekrar test etme imkanımız olacak. O gün biz olayı çok rahat kuvvet kullanarak önleyebilirdik. Ama bu günde bu gazeteci arkadaşımız; ‘bu kadar şiddete gerek var mıydı? Çocuklar duygularını, düşüncelerini, halkın duygusunu ifade etmek için bu meydana gelmişlerdi. Neden? Bunlara bu kadar çok şiddet kullandınız’ diye tenkit edecekti.” dedi.

    Kahramanmaraş’ta pazar günü başlayan olaylarla ilgili valilik makamında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 12 Şubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu ilçe belediye başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Ümit Yaşara Adalar ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ile orta bir basın açıklaması düzenleyen Vali Şükrü Kocatepe, vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

    Türkiye genelinde Suriyelilerle ilgili konjonktürel bir provokasyonun söz konusu olduğunu belirten Kocatepe, “Suriyeli vatandaşlara ev sahipliği yapan şehirlerden biri de Kahramanmaraş’tı. İlimiz merkezinde bir provokasyon sonucu oluştuğuna inanmadığımız ve Kahramanmaraş kamuoyunun asla tasvip etmediği bir takım taşkınlıklar ve saldırganlıklar yaşanmış olması bizleri derinden üzmüştür. Öncelikle bu olayın tüm Kahramanmaraşlılara mal edilemeyeceğini ve Kahramanmaraş’ın özüyle bağdaşmadığını ifade etmek isteriz. Türkiye genelinde konjonktürel bir provokasyon söz konusu. Bizde var, Gaziantep’te var, Mersinde var, Adana’da var. Yani bu genel bir siyasi konjonktürel durumdan kaynaklanan bir sonuç. Yoksa Kahramanmaraşlıların Suriyelilere bir kini değil, sevgisi söz konusu. Bir kardeşlik yaşanıyor." diye konuştu.

    Emniyetin gerekli tedbirleri alması ve halkın sağduyusuyla olayların büyümeden yatıştığını ifade eden Kocatepe şöyle konuştu: “Emniyet kuvvetlerimizin gerekli tedbirleri alması, halkımızın sağduyusuyla büyümeden yatıştırılan bu olayların tekrara etmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı ve söz konusu olaylara karışanlarla ilgili de adli takibatın sürdüğünü buradan kamuoyuna arz etmek istiyoruz. Canlarını kurtarmak için ülkemize ve şehrimize sığınan Suriyeli misafirlerimizin yoksulluktan, kültür farklılığından kaynaklanan çevreyi tedirgin eden etkileri olabilir. Ancak bu süreç geçicidir. Din bağı ile kardeş olduğumuz müşterek tarihi birlikteliğimizin olduğu Suriyeli dindaşlarımızla dünya var oldukça iyi komşuluk hukuku içerisinde yaşamaya devam edeceğimizi de unutmamamız gerekir. Şehrimizin ve vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için her tülü tedbir alınmakta ve alınmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın şehrimizin huzurunu bozmak isteyenlerin tahriklerine kapılmamalarını ve provokasyonlara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz.”

    Protesto gösterisini provoke edenlerle ilgili araştırma başlatıldığını da bildiren Kocatepe, 40 kişinin soruşturma kapsamına alındığını, 10 kişinin ise bugün adliyeye sevk edildiğini bildirdi. CİHAN

Yorumlar