Vali Hüseyin Aksoy, engellileri ziyaret ederek süpriz yaptı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, engellilerin ayağına giderek dertlerini dinledi. Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret eden Vali Aksoy önce burada bulunan engellilerin sorunlarını dinledi. Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Vali Hüseyin Aksoy, engellileri ziyaret ederek süpriz yaptı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, engellilerin ayağına giderek dertlerini dinledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi’ni ziyaret eden Vali Aksoy önce burada bulunan engellilerin sorunlarını dinledi. Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Av. Mehmet Yılmaz’dan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Aksoy, “Engelliler haftası münasebetiyle hep siz beni ziyaret ediyordunuz. Bu kez ben sizi ziyaret etmek istedim. Bundan sonra fırsat buldukça diğer derneklerimize de gitmeyi hedefliyorum. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda toplumsal duyarlılığın daha üst seviyelere çıkarılması anlamında bu hafta boyunca birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Şehrimizde de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar var. Bunun bir parçası olarak bende sizi bugün ziyaret ederek sizlerle beraber olmak ve bu anı paylaşmak, varsa bana anlatmak istediğiniz sorunları dinlemek akabinde çözüm üretmek için buradayım.” dedi.

Türkiye’ye örnek teşkil edecek Engelli Veri Tabanı projesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Aksoy, "Engelli insanlarımızın sayısının varlığı, onların hangi alanda ne tür engellerle karşı karşıya kaldığı hususlarında sağlıklı bir veri tabanı oluşturmak amacıyla valiliğimiz koordinasyonuyla bir Engelli Veri Tabanı Projesi gerçekleştirdik. Bu noktadaki amacımız onları tek bir noktada toplamak, engel durumlarına göre onlarla ilgili çalışmalarda bu verilerden yararlanmak. Bunları önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştırmak için gerek kamuda gerekse özel sektörde engellilerin istihdamının daha fazla olması konusunda yürütülen çalışmaları hep beraber takip edip daha iyi bir noktaya taşımış olacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler engellilerle hatıra fotoğrafı çekindi.

CİHAN

Yorumlar