Vali Güzeloğlu: Seçimle ilgili her türlü tedbir alındı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Mersin'de her türlü tedbirin alındığı belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Güzeloğlu: Seçimle ilgili her türlü tedbir alındı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Mersin'de her türlü tedbirin alındığı belirtti.

30 Mart'ta yapılacak seçimler nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Güzeloğlu, alınan tedbirler ile ilgili bilgi verdi. Propaganda döneminde Mersin’de hiçbir sıkıntı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Güzeloğlu, çok renkli, zengin ve çok güzel bir seçim kampanyası dönemini yaşadıklarını vurguladı.

Seçim sonuçlanıncaya kadar aynı hoşgörü ve sağduyunun sürmesini dileyen Güzeloğlu şöyle devam etti: "Mersin ilk defa 30 Büyükşehir ile birlikte bu seçimde Büyükşehir seçim çevresi ilin tüm mülki sınırlarını kapsayacak şekilde bir seçimle buluşuyor. Bu seçimle birlikte ilçe belediyeleri dışındaki alt belde belediyeleri kapanmış olacak. Mersin'de 1 milyon 186 bin 777 seçmen bulunmaktadır. Seçmenlerimiz, polis bölgesinde 3 bin 95, jandarma bölgesinde bin 114 olmak üzere ilimiz genelinde toplam 4 bin 209 sandıkta oy kullanacaktır. Bu sandıklar toplam 928 binada vatandaşlarımızın oy kullanması için planlanmıştır.”

Seçimler için Mersin genelinde toplam 6 bin 259 güvenlik personelinin görev yapacağının altını çizen Güzeloğlu, "İlimizde toplam 16 siyasi parti seçimlere katılmaktadır. Üç de bağımsız adayımız var. Belirtilen alanlarda güvenlik tedbirleri kapsamında emniyet sorumluluk alanında 5 bin 175 polis, jandarma bölgesinde ise bin 84 jandarma rütbeli ve görevlisi olmak üzere toplam 6 bin 259 güvenlik amir, memur ve güvenlik personeli seçimlerin güvenliği için görevlendirilmiştir. Seçmenin özgür iradesinin hiçbir engelle, baskıyla karşılaşmaksızın sandığa yansımasını sağlamak için çalışmaktayız." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar