Vali Güzeloğlu: Halkın hür iradesinin sandığa yansımasını sağlamalıyız

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, vatandaşın hür iradesinin sandığa yansımasının sağlanması için çalışacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Güzeloğlu: Halkın hür iradesinin sandığa yansımasını sağlamalıyız

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, vatandaşın hür iradesinin sandığa yansımasının sağlanması için çalışacaklarını belirtti.

Mahalli İdareler Seçimleri Güvenliği Toplantısı Vali Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi’ndeki toplantıya, kaymakamlar, jandarma ve emniyet yetkilileri katıldı.

Güzeloğlu burada yaptığı konuşmada seçimlerde halkın iradesinin özgürce sandığa yansıdığını ifade etti. Mersin'de Büyükşehir Belediye Başkanından başlayarak, ilçe belediye başkanı, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları olmak üzere 5 kategoride seçim gerçekleştirileceğini anlatan Güzeloğlu, "Amacımız bu seçimlerin öncelikle her açıdan vatandaşın iradesinin sandığa yansımasını sağlamaktır." dedi.
Bunun önündeki her türlü olumsuzlukları kaldırmak ve sandık güvenliğini temin etmenin öncelikli amaçları olduğunu dile getiren Güzeloğlu, "Güvenlik kuvvetleri olarak yapacağımız bütün çalışmalarda egemenliğin kaynağı olan milletin özgür iradesinin seçim döneminde, propaganda süresinde, seçim günü oy verme süresinde ve oy verme sonrasındaki tasnif, döküm ve sayım aşamasında sandığa yansımasını sağlamak zorundayız. Ayrıca seçim sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılması ile oluşması muhtemel krizleri yöneterek bu süreci tamamlamaya özen göstermeliyiz." şeklinde konuştu.

Seçim öncesi, süresi ve sonrası dönemde yapılması gerekenleri dile getiren Güzeloğlu kaymakamlardan seçim merkezi oluşturmalarını istedi. Kaymakamlardan güvenlik amirleri ile birlikte seçime girecek parti temsilcileri ve adaylarla toplantı yapmalarını da talep eden Güzeloğlu karşılıklı bir iş birliği ve demokrasinin hoşgörüsü içerisinde buluşmanın katkının olacağını vurguladı.

İlçe merkezinde yapılan çalışmaların ve değerlendirmelerin 24 saat esasına göre vali yardımcısı başkanlığında kurulacak seçim merkezine aktarılması talimatını veren Güzeloğlu şöyle devam etti: "İl merkezinde kurulacak bu merkez, seçimde adayların rahat çalışabilmesi, tehdit ve benzeri engellerin bertaraf edilmesi, kampanya döneminde karşılıklı oluşabilecek tüm gerginliklerin öngörülmesi ve önlem alınması dahil birçok konu ve sorumluluğu, sizlerin alacağı kararları değerlendirecek ve ortak bir bakış açısıyla bu çerçeveyi sağlıklı bir şekilde geleceğe taşıyacaktır."

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
CİHAN

Yorumlar