Vali Güzeloğlu Başkan Çalışkan'ı ziyaret etti

Karaman’da 2004-2006 yılları arasında vali olarak görev yapan ve Karaman’ın Fahri Hemşerisi olan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti...

Google Haberlere Abone ol
Vali Güzeloğlu Başkan Çalışkan'ı ziyaret etti

Karaman’da 2004-2006 yılları arasında vali olarak görev yapan ve Karaman’ın Fahri Hemşerisi olan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Güzeloğlu’nun Karaman’da görev yaptığı süre içerisinde, şehrin gelişmesi adına birçok çalışmaya imza attığını, bu çalışmalarla Karaman halkının takdirini ve sevgisini kazandığını söyledi.

Başkan Çalışkan konuşmasında: “Fahri hemşerimiz Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nu burada ağırlamaktan onur duyuyoruz. Kendisi hem ilimize hem ülkemize çok güzel hizmetler yaptı. Biz kendisinden öğrendik yerel yönetimleri. Sayın Valimiz İl Genel Meclisi Başkanıydı. Bende İl Genel Meclis üyesiydim. Seçimle ilk defa meclis başkanlığını aldım. Fakat görevi aldığımız zaman o kadar heyecanlıydık ki, konuları ve işleyişi çok iyi bilmiyordum. Sayın Valimiz bize öğretmenlik yaptı. Valimiz Mersin Valisi oldu. Bizde Belediye Başkanı olduk. Kendisi bizim ağbimizdir. Ona saygımız ve sevgimiz her zaman daim olacaktır. Hem şehrimize, hem bulunduğu illere, hem de ülkemize çok güzel hizmetler vermiştir. Yolunuz açık olsun” dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da: “Değişmeyen ve hiçbir zaman azalmayan bir sevgiyle, karşılıklı birbirimize olan ilgimizle ve dostluğumuzla bugün tekrar Karaman’da olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Burası benim hemşehrisi olmaktan, iki yıla yakın bir süre hizmet etme onurunu taşımaktan çok büyük mutluluk duyduğum özellikle zenginliğinin en güzeli insan zenginliği olduğunu her fırsatta dile getirdiğim ve Karamanlı kimliğimi her yerde bu güzelliğiyle aktardığım çok özel bir kent. Tarihi derinlikleri, kimliğinin, kültürünün ve zenginliğinin tüm özelliği insanına yansımış ve insanın da neşvü neva bulmuş bir kent. 14 Eylül 2004’den - 13 Mayıs 2006’ya kadar burada güzel hizmetler verdik. Hizmetlerimizin yanı sıra güzel dostluklar kazandık. Eşim ve çocuklarımla birlikte hayatımızın en güzel yıllarını Karaman’da geçirdik. Ben her yerde Karaman’a sevgimi dile getiriyorum. Karamanla ilgili her konu ilgimi çekiyor, sorup araştırıyorum. Karaman benim ikinci Valilik görevimdi. Biz burada zor koşullarda çok güzel işler başardık. Karaman’dan ayrılırken evimden ayrılıyormuş kadar üzüldüm. Karamanlılar 2007 yılında bizi fahri hemşehrileri yaparak şehrin altın anahtarını teslim ettiler. Biliyorum ki Karamanlılar herkese anahtarını teslim etmez. Bize bu onuru yaşatarak Karamanlı kimliğimi resmileştirdiler. Yıllar sonra tekrar burada olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ertuğrul kardeşimize de yeni görevinde başarılar diliyorum. Yolu ve bahtı açık olsun” dedi.

Başkanlık makamında şeref defterini imzalayan Vali Güzeloğluna, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan günün anısına gümüş tabak hediye etti. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun Karaman Belediyesine yaptığı ziyarette eski ve yeni olmak üzere İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri de katıldı. CİHAN

Yorumlar