Vali Güvençer: 2023 hedefleri için STK'lar ve yerel idarelere görev düşüyor

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 2023 yılı strateji hedefine ulaşılması için sivil toplum örgütlerine ve yerel idarelerine çok büyük görev düştüğünü belirterek,"Eğer herkes üzerine düşen görevi yaparsa 2023 stratejisi hedefimize ulaşırız.

Google Haberlere Abone ol
Vali Güvençer: 2023 hedefleri için STK'lar ve yerel idarelere görev düşüyor

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 2023 yılı strateji hedefine ulaşılması için sivil toplum örgütlerine ve yerel idarelerine çok büyük görev düştüğünü belirterek,"Eğer herkes üzerine düşen görevi yaparsa 2023 stratejisi hedefimize ulaşırız.” dedi.

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Fethiye Kaymakamlığı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde organize edilen “2023 Fethiye Turizm Stratejisi Çalıştayı” yapıldı. Çalıştaya; Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri katıldı.

FİYATA DAYALI REKABET TURİZME ZARAR VERİYOR
Törende konuşan ve çalıştayın ev sahipliğini yapan FTSO Başkanı Akif Arıcan, fiyata dayalı rekabet sisteminin turizme olan olumsuz yansımalarına dikkat çekti. Ülke genelinde turizm sektöründe yaşanan sorunların yansımalarının Fethiye’de de görüldüğünü belirten Arıcan, şöyle konuştu: "Fiyata dayalı rekabet stratejisi sektöre büyük darbe vurmaktadır. Küçük ölçekli otellerde sabit maliyetlerin çok yüksek olmasından dolayı sektörde faaliyet gösteren KOBİ niteliğindeki işletmeler yaşamlarını sürdürmekte zorlanmaktadırlar. Dolayısıyla, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin karlılık oranları her geçen yıl daha da düşmektedir. Söz konusu sorunlar, kısır döngü olarak sektörün gelişim sürecini önemli ölçüde engellemektedir. Bu sebeple bir karar vermek durumundayız. Fethiye’yi 2023 yılında nasıl bir turizm kenti olarak görmek istediğimizin kararını bugün vermemiz gerekiyor. Çünkü bugün vereceğimiz kararlar bundan sonra ortak olarak yapacağımız stratejik plan çalışmalarıyla somut hedeflere ve faaliyetlere dönüşecek. Fiyata dayalı rekabet stratejisi sektöre büyük darbe vurmaktadır. Fiyata dayalı rekabetin yerini farklılaşmaya ve kaliteye dayalı rekabetin alması gerekir. " dedi

YEREL MARKALAR OLUŞTURULMALI
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık konuşmasında Fethiye turizminin gelişememesindeki en büyük etkenin elde bulunan zenginliklerin korunmaması ve iyi değerlendirilmemesi olarak ifade etti. Bu çeşitliliklerden daha fazla nasıl yararlanabiliriz sorusunun sorularak yeni bir vizyon oluşturulabileceğini açıklayan Çalık, turizme yönelik markalaşma ve çeşitliliğin çok önemli olduğunu vurgulayarak, yerel değerleri markalaştırarak turizme katılmasıyla çok büyük bir yol kat edileceğini sözlerine ekledi.

Çalıştay açılışında konuşan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, turizmin gelişmesi anlamında yerel yönetimlere ve ilgili kurumlara çok büyük görevler düştüğünü söyledi. Merkez idarecisi olarak turizm sektörü için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olduklarını anltan Güvençer, bunun için de öncelikli olarak hedefe yönelik iyi bir stratejik plan hazırlanmasının önemli olduğun açıkladı. Güvençer, "Bu plan sağlıklı sonuç vermesi için ön yargıya düşmeden, tüm detayları incelenerek, kazanımları göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Muğla olarak turizmde eksikliklerimiz var. Biz bu eksiklikleri bir önceki turizm sezonunu örnek alarak daha sağlıklı ve kalıcı olarak giderebiliriz. Muğla, İstanbul ve Antalya’dan sonra turistlerin en çok tercih ettiği üçüncü il konumundadır. 2023 yılı strateji hedefimize ulaşmak için sivil toplum örgütlerine ve yerel idarelerine çok büyük görev düşüyor. Eğer herkes üzerine düşen görevi yaparsa 2023 stratejisi hedefimize ulaşırız.” dedi.

Açılış konuşmaların ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Fahri Turizm Gözlemcisi Orhan Kalkan " Geçmişten Geleceğe Turizm", Liberty Otel- Sentido Likya Resort Otel Genel Müdürü Mehmet Biçer, "Turizm Sektöründe Eğilimler ve Fırsatlar", Majesty Club Tauna Genel Müdürü Nurkaya Gündoğdu, "Fethiye Turizminin Geleceği-Fırsatlar ve Riskler", Hillside Beach Club Genel Müdürü Hasan Gürsel "21. Yüzyılda Turizm Sektöründe Oyun Belirleyici Olabilmek", Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğretim Görevlilerinden Doç. Dr. Umut Avcı ise, "Turizm Destinasyonlarının Stratejik Yönetimi" isimli sunumları gerçekleştirdi.

Çalıştay'da konuşulan konular çerçevesinde hazırlanacak "2023 Fethiye Turizm Çalıştayı Niyet Bildirgesi" kurumlar arasında mutabakata varılıp, kamuoyu ile önümüzdeki günlerde paylaşılacak.
CİHAN

Yorumlar