Vali Güner: Sevgi ve kardeşliği sağlamak için basınla birlikte çalışacağız

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kardeşlik, sevgi ve barışın olmadığı bir yerde huzur da olmayacağını söyledi.    Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği(AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları ve üyeler, Afyonkarahisar...

Google Haberlere Abone ol
Vali Güner: Sevgi ve kardeşliği sağlamak için basınla birlikte çalışacağız

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, kardeşlik, sevgi ve barışın olmadığı bir yerde huzur da olmayacağını söyledi.

    Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği(AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları ve üyeler, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, yerel gazete çalışanları, sahipleri ve ajans muhabirleri de yer aldı.

    Mehmet Abdioğulları ziyareti sırasında derneğin çalışmaları, faaliyetleri ve Afyonkarahisar’daki basının durumun hakkında bilgi verdi. Abdioğulları, derneğin 2006 yılında kurulduğunu 72 olan üye sayısını ilçelerle birlikte 225’e çıkardıklarını söyledi. Basın İlan Kurumu tarafından akredite edilen bir dernek olduklarını belirten Abdioğulları, "Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünün ilimize kurulmasıyla üçlü bir kuruluş halinde partner çalışmalara imza attık. Çeşitli üniversiteler, Zafer Kalkınma Ajansı ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü ile ortaklaşa mesleki uzmanlık eğitimi eğitimleri yapıyoruz. Türkiye genelindeki çatı örgütleri oluşumumuz söz konusudur. Bu çatı örgütlerden Ege Gazeteciler Konfederasyonunu kurduk ve bölgede sekiz ilin temsilcisi haline geldik. Her şeyden önemlisi devlet ve milletle barışık yaşıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu birlikteliği hiçbir şekilde bozmaya niyetimiz yok." dedi.

    "KARDEŞLİK VE BARIŞ OLMALI"

    Vali Hakan Yusuf Güner de basının öneminin hiçbir şekilde yadsınamayacağını belirterek her zaman desteğe hazır olacağını söyledi. Güner, "Elinden geldiği kadar hakkın, hakikatin, adaletin ve hakkaniyetin tesis edilmesi anlamında bir nefer olarak bunun mücadelesini ve çerçevesini oluşturacağımızı ifade edebilirim. Bu anlamda çalışan, üreten insanlara karşı son derece büyük bir muhabbetim olur. Ama çalışmayan üretmeyen insanlarında çok fazla bizlerle bizlerin dinamik yapısı içerisinde yer alabileceğini değerlendirmiyorum." diye konuştu.

    Basınla birlikte sevgi ve sevme ortak paydasında hep beraber hizmet üreteceklerini belirten Güner, şunları söyledi: "Yani bir devlet terbiyesi içerisinde bir gazetecilik basın ilkeleri çerçevesinde ama birbirimizle incitmeden beraber güzel çalışmalar yapacağız. İnşallah burada bir kere öncelikle kardeşlik hukukunu ve barış ortamını tesis edeceğiz. O çok önemlidir. Çünkü huzurun kardeşliğin barışın olmadığı yerde ne yaparsanız yapın her şey insan için olduğu için bir tadı tuzu olmuyor. Tabiri caizse tatsız tuzsuz bir yemek gibi oluyor. İnşallah hep beraber el ele gönül gönüle devam edeceğiz." CİHAN

Yorumlar