Vali eşi mağdur ailelerin sorunlarını dinliyor

Muş Valisi Vedat Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Vali eşi mağdur ailelerin sorunlarını dinliyor

Muş Valisi Vedat Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Vali Vedat Büyükersoy'un eşi Kadriye Büyükersoy, kent merkezindeki mahallelerde ihtiyaç sahibi aileler ve eşlerini kaybetmiş olan kadınları ziyaret ediyor. Büyükersoy, ziyaret sırasında yanında getirdiği hediye paketlerini ailelere vererek başka ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyor ve ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda not aldırarak imkanlar dahilinde sıkıntıları çözmeye çalışıyor. Ziyaretlerde özellikle ev hanımları ve genç kızlara ayrı bir alaka gösteren Büyükersoy, ailesine yardımcı olan Muş Alparslan Üniversitesi İkinci Öğretim İşletme Yönetimi 2. sınıf öğrencisi Remziye Bozkurt ile özellikle yakından ilgileniyor.

Beraberlerinde götürdüğü hediye paketlerini ailelere teslim eden ve sıkıntılarını bire bir dinleyen Büyükersoy, özellikle eşlerini kaybetmiş kadınların sıkıntı içerisinde olduklarını ve eğitimlerini yarıda bırakmış kız çocuklarının yeniden eğitime kazandırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Muşlu ev hanımları ile kaynaşmak hem de sıkıntılarına bir nebze de olsa çare bulmayı amaçladıklarını kaydeden Büyükersoy, “Ev ziyaretlerinin faydalarını görüyoruz. Her zaman bunu söylüyorum; ev ortamında onları bire bir karşımızda ve onların ihtiyaçlarını gözümüzle görebilmek istiyoruz. Onların ihtiyaçlarını ulaştırma noktasında çok faydalı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“DEVLETİN MAĞDUR AİLELER İÇİN ÇOK GÜZEL İMKANLARI VAR”

Büyükersoy, şunları söyledi: “Devletin o kadar güzel imkanları var ki bu mağdur aileler için, okumaya arzulu olan gençlerimiz, kızlarımız, hanımlarımız için. Onlardan habersiz olan vatandaşlarımız var, onları bilgilendiriyoruz. Devletin kendileri için verdiği haklardan yararlanmaları için teşvik edip yönlendiriyoruz. Bu gezilerimizde her şeyden önce hanımlarımızın çok daha iyi şartlarda çocuklarımızın, genç kızlarımızın hayatlarına devam etmeleri için elimizden geldiği gayretleri göstermeye çalışıyoruz.”

Gönül Elçileri Projesi kapsamında eğitimlerine ara veren genç kızların kayıt yaptırdığını belirten Büyükersoy, “Eğitime devam etmek isteyen kızlarımız bilinçlendirildi. Bu bilinç üzerine gidip kayıt oldular. Okuması gereken ve eğitimlerine ara veren gençlerimizin kayıtlarla okullarına, eğitimlerine devam edecekler. Bu konuda Muş cidden çok iyi bir aşama kaydetti. Bu konuda da çok mutluyuz. Konu ile ilgili bir toplantı yapıp bilgi vereceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar