Vali Düzgün’den yardım genelgesi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, il genelinde yardıma muhtaç öğrencilere yapılan yardımların dağıtımı sırasında uyulması gereken hususlar konusunda bir genelge yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Vali Düzgün’den yardım genelgesi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, il genelinde yardıma muhtaç öğrencilere yapılan yardımların dağıtımı sırasında uyulması gereken hususlar konusunda bir genelge yayımladı.

Vali Düzgün imzasıyla kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgede “Okullarımızdaki çocuklarımızı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtilen hedefler doğrultusunda beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek gayreti içerisindeyiz." denildi.

Yardıma muhtaç öğrencileirn ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak amacıyla, başta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olmak üzere gerek kamu kaynaklarından, gerek okul aile birliği gelirlerinden, gerekse hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlardan sağlanan ayni ve nakdi yardımların öğrencilere ulaştırılmasında dikkat edilmesi gereken hassasiyetler olduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Öğrencilerin kişilik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek davranışlardan kaçınılmalı. Yardımların basın-yayın huzurunda toplu tören şeklinde yapılmaması ve çocuklarımızın tanınabilecek şekilde fotoğraf ve kamera görüntülerinin alınmaması gerekiyor. Öğrencilere kendi sınıf ve okul arkadaşları arasında yardım ediliyor izlenimi verilmemelidir. Yardımların etik değerlerimize uygun olarak yapılması, yardım yapan kişi ve kuruluşların arzu etmesi halinde bu tür yardımların teşvik edilmesi amacıyla yardımın duyurulmasının gerekli görülmesi halinde bu tür bilgilendirmelerin öğrencilerimizin tanınmamasını sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Öğrencilerimizin ruhsal yönden sağlıklı ve kişilikli olarak yetişmeleri açısından büyük önem arz etmektedir. Uygulamanın yukarıda belirtilen hususlar çerçevesinde gerçekleştirilmesini önemle rica ederim.” CİHAN

Yorumlar