Vali Düzgün, yeni yıla çocuk evlerinin sakinleriyle girdi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, 2013 yılının son akşamını çocuk evlerinin sakinleriyle birlikte geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Düzgün, yeni yıla çocuk evlerinin sakinleriyle girdi

Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, 2013 yılının son akşamını çocuk evlerinin sakinleriyle birlikte geçirdi.

İl genelindeki 14 çocuk evinde kalan 25’i kız 69 çocuk için Kayseri Valiliği tarafından yemekli bir program düzenlendi. Polisevi’nde düzenlenen yemeğe Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün başta olmak üzere Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Yasemin Özata Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz ve hayırsever işadamı Abdullah Keskinkılıç eşiyle birlikte katıldı.

Vali Orhan Düzgün ile eşi Gül Düzgün’ün çocuklarla yakından ilgilendiği yemeğin ardından sahneye üzerinde “yeni yılınız kutlu olsun” yazılı pasta getirildi. Coşkulu bir şekilde pastayı karşılayan çocuklar bir anda Vali Düzgün ile eşi Gül Düzgün’ün etrafını sararak adeta sevgi çemberi oluşturdu. Vali Düzgün, gecenin sonunda yaptığı konuşmada, yılın son gününü çalışma arkadaşlarıyla birlikte çocuk evlerinde kalan çocuklarla birlikte geçirmek istediğini belirterek, 2014 yılının çocuklar için 2013 yılından daha iyi geçmesi temennisinde bulundu.

Geceye katılan çocukların bir bölümü ile sohbet ettiğini ve çocukları son derece iyi yetişmiş ve eğitimli bulduğunu kaydeden Vali Düzgün, bu durumun da kendisini son derece sevindirdiğini dile getirerek şöyle devam etti: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için devlet olarak ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmanın gayretindeyiz. Çocuk evleri uygulaması çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu evlerde kalan çocuklarımızın hayata çok daha iyi bir şekilde hazırlandığı görüyorum. Çocuklarımızın 2014 yılında çok daha başarılı olmasını canı gönülden arzu ediyorum. 2014 yılında getirecekleri karnelerin 2013 yılından çok daha iyi olmasını, 2014 yılında kitaba ve spora daha fazla vakit ayırmalarını arzu ediyorum. Aynı evde kalan çocuklarımız arasında kimi zaman tatlı sürtüşmeler olabilir. Böyle bir durum meydana geldiğinde taraflardan birisi mutlaka iyilikle karşılık versin. Buradan sizlere tavsiyem kötülüğe iyilikle karşılık vermenizdir.”

Vali Düzgün, konuşmasının sonunda çocukların yeni yılını kutlarken, okumanın önemine işaret ederek 2014 yılında bol bol kitap okumaları önerisinde bulundu.
CİHAN

Yorumlar