Vali Düzgün: Vakıflar, gelenek ve kültürümüzü günümüze taşıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, vakıfların çok köklü bir geleneğin mirası olması münasebetiyle, kurumsal tarihçesi çok eskilere dayandığını söyledi. Vali Düzgün, "Vakıflarımızın köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle...

Google Haberlere Abone ol
Vali Düzgün: Vakıflar, gelenek ve kültürümüzü günümüze taşıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, vakıfların çok köklü bir geleneğin mirası olması münasebetiyle, kurumsal tarihçesi çok eskilere dayandığını söyledi. Vali Düzgün, "Vakıflarımızın köklü tarihsel gelenekleri ve sundukları hizmetlerle kültürümüzün önemli halkaları olarak varlıklarını günümüze kadar sürdürmüşlerdir." dedi.

Vakıflar Haftası nedeniyle açıklama yapan Vali Orhan Düzgün, şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin yardımseverlik, birlik ve dayanışma gibi değerlerini yaşama geçiren vakıflar, birlikteliğimizin güçlenmesini sağlamakta, yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızı yönlendirerek, amaçlarına kolaylıkla ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. Osmanlılar zamanında yaygınlaşmış, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra da etkinliğini aynı ölçüde sürdüren Vakıflarımız, toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına büyük oranda katkıda bulunmuştur. 5 Haziran 1935'te çıkan bir kanunla "Vakıflar Genel Müdürlüğü" kurulmuş ve ülkemizdeki vakıfların tümünün yönetimi, bu teşkilat tarafından üstlenilmiştir. Eğitim, sağlık, kültürel doku, şehirciliğin geliştirilmesi ve birçok alanda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştiren vakıfların, ülkemizin gelişme sürecindeki yeri ve önemi yadsınamaz durumdadır."

"Her alanda olduğu gibi vakıf çalışmalarında ki şeffaflık ilkesi, kurumun geçmişten gelen saygınlığının sürdürülmesinde etkili olacaktır" diyen Düzgün, "Vakıf kurumunun yaşatılarak geleceğe taşınması açısından "Vakfet, Yaşa ve Yaşat" anlayışının herkesçe benimsenmesini diliyor, vakıf çalışanlarının ve vatandaşlarımızın Vakıflar Haftası kutluyorum." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar