Vali Düzgün: Kaza yapan aracın muayenesi yok

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, üniversite öğrencilerini taşıyan iki midibüsün karıştığı kazada ölü sayısının 11, yaralı sayısının da 30 olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Vali Düzgün: Kaza yapan aracın muayenesi yok

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, üniversite öğrencilerini taşıyan iki midibüsün karıştığı kazada ölü sayısının 11, yaralı sayısının da 30 olduğunu söyledi. Yaralı yakınları için hastanelerde irtibat noktası oluşturulduğunu belirten Düzgün, kazaya karışan aracın araç muayenesinin olmadığını ve geziyi de öğrencilerin kendi arasında organize ettiklerini açıkladı.

Kayseri’de üniversite öğrencilerini taşıyan midibüslerin karıştığı kaza sonrası yaralı olarak hastanelere kaldırılan yaralılar burada tedavi altına alındı. 9 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası 4’ü ağır 30 kişi de yaralanmıştı. Ağır yaralılar arasında ilk kazaya müdahale için olay yerine giden ve ikinci aracın çarpmasıyla yaralanan ambulans şoförü İbrahim Soytaş da bulunuyor. Ağır yaralılardan 2’si Tıp Fakültesi, 2’si de Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kazanın duyulmasının ardından hastanelerin önü yaralı yakınlarıyla doldu taştı. Yaralı yakınları yetkililerden bilgi almak için uzun uğraş verdi.

Resmi açıklamayı, yaralıları ziyaret etmek ve kaza hakkında son bilgileri almak üzere Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Kayseri Valisi Orhan Düzgün yaptı. Hastaneye gelen yaralılardan 3’ünün hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 11’e yükseldiğini açıklayan Düzgün, “Halen 4’ü ağır 30 yaralının tedavisi Kayseri’deki hastanelerde sürüyor. Kaza, saat 16.50 sıralarında oldu. 3 dakika içinde 112 Acil ekiplerimiz kaza yerine ulaştı. Ancak 8 gencimizin hastanelere ulaştırılamadan vefat ettiğini öğrendik. Milletimizin başı sağ olsun. Ayrıca 112 Acil servis ekibinin olay yerine ulaşmasının ardından yine Niğde Üniversitesi’nin öğrencilerini taşıyan başka bir midibüsün 112 Acil Servis şoförüne çarpması suretiyle onun da yaralanmasına sebep oldu. O da şu anda ağır yaralı durumda.” diye konuştu. Düzgün, ölü sayısının artmasına arkadan gelen ikinci midibüsün kazaya karışmasının payı olduğu ihtimali üzerinde durduklarını da ifade etti.

Yaralı yakınlarının bilgilendirilmesi için hastane içinde irtibat noktası oluşturulduğunu açıklayan Vali Düzgün, ayrıca onlar için misafirhaneler ayarlandığını söyledi.

ARACIN MUAYENESİ YOK

Her kış öncesi araç sürücülerinin uyarıldığını anımsatan Vali Düzgün, “Sürücüler araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları konusunda sürekli uyarılıyor. Ama maalesef kazaya karışan aracın fenni muayenesini 2011’den beri yaptırmadığı tespit edildi.” dedi. Vali Düzgün, gezinin üniversite tarafından organize edilmediğini ve rektörden aldığı bilgiye göre öğrencilerin kendi aralarında organize ettikleri bilgisini aldığını kaydetti.

Bu arada daha önce kazada öldükleri açıklanan Coşkun Coşkun, Celal Coşkun, Altay Bahadır Utar, Hasan Gülbahar, Mehmet Tosun ve Melike Velioğlu isimlerine Çiğdem Gürbüzoğlu isminin de eklendiği açıklandı. Son isimle birlikte ölenlerden 7’sinin kimlikleri açıklanmış olurken, hayatını kaybeden diğer 4’ünün kimlik tespit çalışması ise devam ediyor. CİHAN

Yorumlar