Vali Düzgün: HOSPİCE projesine destek verilmeli

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye Kanser Araştırma Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof.

Google Haberlere Abone ol
Vali Düzgün: HOSPİCE projesine destek verilmeli

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye Kanser Araştırma Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir ile Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Özkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Yrd. Doç. Dr. Halil Tekiner ve Ali Çiçek’i makamında kabul etti. Düzgün, burada kendisine bilgi verilen Kanserli Hastalar Destek Tedavi Merkezi (HOSPİCE) Projesinin önemli olduğu ve destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, Vali Düzgün’e derneğin çalışmaları ile Türkiye’de ilk kez Kayseri’de kurulması yönünde çalışmaları yürütülen Kanserli Hastalar Destek Tedavi Merkezi (HOSPİCE) Projesi hakkında bilgiler verdi. Vali Düzgün ise dernek yöneticilerinin ziyaretinden ve çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, HOSPİCE Projesi’nin Kayseri ve kanser hastaları için taşıdığı öneme işaret etti. Düzgün, halk sağlığı açısından büyük bir sorun haline gelen kanseri yok saymanın mümkün olmadığını, aksine kanserin önemini ve korunma yollarını halka daha çok anlatarak bu konuda oluşan bilincin artırılması gerektiğini vurguladı.

Tıp biliminin gelişmesinin pek çok insanı kanserden koruduğuna ve kanserden kurtulanların oranının daha da yükselmeye başladığına dikkati çeken, Vali Düzgün, kanser hastalığına yakalananlara ise hem tıbbi hem de sosyal açıdan destek vermenin önemli bir görev olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Derneğimizin başlattığı ve Türkiye’de ilk olacak HOSPİCE Projesi’nin Avrupa’da güzel örnekleri bulunmaktadır. Dernek yöneticilerini, son dönemine giren kanser hastalarına destek tedavisi verme amacını taşıyan rehabilitasyon merkezi niteliğindeki çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Arsası temin edilen ve Kayseri’yi bu alanda da örnek hale getirecek projeye Kayserili hayırseverlerin destek vereceğine yürekten inanıyorum.”

Türkiye Kanser Araştırma Derneği Kayseri Şubesi tarafından Türkiye’de ilk kez Kayseri’de kurulması yönünde çalışmaları yürütülen HOSPİCE Projesi son günlerine yaklaştığı düşünülen hastaların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanırken, HOSPİCE hizmetlerinden, tedavi süreci tamamlanmış ve 6 aydan daha kısa süreli yaşam beklentisi olan hastalar ve yakınlarına ev ortamına benzer atmosferde doktor, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve din görevlisi ile gönüllülerden oluşan profesyonel bir ekip tarafından hizmet verilmesi planlanıyor.

HOSPİCE Projesi için Erciyes Üniversitesi’nin karşısında 12 bin metrekare arsa imarı hazır halde bekletiliyor.
CİHAN

Yorumlar