Vali Düzgün, Hacılar'da okullaşma oranını takdir etti

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, inceleme ve değerlendirme gezileri kapsamında son olarak Hacılar ilçesini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Düzgün, Hacılar'da okullaşma oranını takdir etti

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, inceleme ve değerlendirme gezileri kapsamında son olarak Hacılar ilçesini ziyaret etti. Düzgün, Hacılar ilçesinde okullaşma oranının yüzde 100 olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Vali Düzgün’ü Hacılar ilçesine gelişinde; Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan, Belediye Başkanı Ahmet Herdem, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Suat Haksever, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Bülent Kayaalp ve daire müdürleri ile kaymakamlık birim müdürleri karşıladı.

Vali Düzgün ilk olarak Hacılar Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan’dan ilçenin genel idari durumu ile kamu kaynaklarıyla yürütülen önemli yatırımlar ve ihtiyaç duyulan hizmetler hakkında bilgi verdi. Kaymakam Bilgihan’ın brifinginde, 2710 öğrencinin devam ettiği 13 eğitim öğretim kurumunun 12’sinin hayırseverler tarafından yaptırılmış olması dikkat çekerken, aynı şekilde okullaşma oranının ise yüzde 100 olarak gerçekleşmesi memnuniyetle karşılandı. Vali Düzgün, memnuniyetini, “İlimizin lokomotif firmalarının sahiplerini yetiştiren Hacılar ilçemizin hayırseverlilikte de öncü olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Toprağına bağlı olmak, vefalı olmak çok güzel bir duygu.” sözleriyle aktardı.

Daha sonra Hacılar Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Düzgün, burada Belediye Başkanı Ahmet Herdem’den çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Herdem, Hacılar’ın 1930 yılında belediye statüsüne kavuştuğunu, 1991 yılında ilçe olduğunu, 2004 yılında da Büyükşehir Belediyesi sınırlarına bağlanarak merkez ilçe kimliğine büründüğünü belirtti. Hacılar insanının geçmişte dokuma bezi ürettiğini ve manifaturacılık alanında çalıştığını, Kayseri’de sanayinin kurulmasıyla birlikte ticarete atıldığını anlatan Başkan Herdem, “Çalışkanlığıyla ön plana çıkan ilçemizin sakinlerinin bugün önemli noktalarda olması bizleri sevindiriyor.” dedi.

İlçede yapımı devam eden Kültür Merkezi inşaatını da inceleyerek 400 kişilik konferans salonu, kütüphane ve derslikler hakkında İnşaat Mühendisi Faruk Nayman’dan bilgiler alan Vali Düzgün, yaptığı kısa değerlendirmede, Hacılar’ı hızla gelişen güzel bir ilçe olarak tanımladı.

İhracat geliri bakımından hem Kayseri’ye hem de Türkiye’ye ciddi gelir sağlayan firmaları kurup yönetenleri yetiştiren Hacılar ilçesinin aynı zamanda hayırseverlilikleri ile de ünlü olduğunu belirten Vali Düzgün, “Bu yönüyle Türkiye’ye örnek bir ilçemiz” dedi. Kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinde ilçede devam eden yatırımlar ile yapıldığında katkı sağlayacak projeleri kapsamlı bir şekilde değerlendirdiklerini kaydeden Vali Düzgün, ziyaretin bu açıdan son derece verimli geçtiğine işaret etti.

Vali Düzgün, Hacılar ilçesinde dikkatini çeken bir diğer konuyu ise, “11500 nüfusa sahip olmasına rağmen ilçede sadece bir tek kahvehane olması, ilçe insanının çalışkan ve başarılı olmasının en önemli göstergelerinden biri. Boş vakitlerini ailelerine, ilçelerine ve milletine faydalı olabilmek için değerlendiren Hacılarlılar bu açıdan da örnek konumdalar” sözleriyle değerlendirdi. Vali Düzgün’e, ziyaretinin anısına Kaymakam Tülay Baydar Bilgihan tarafından ilçe sembolünün yer aldığı, Başkan Ahmet Herdem tarafından da ilçeyi anlatan bir fotoğrafın yer aldığı tablo hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar